Välstekt rostbiff i ugn? tips och recept tack
För några dagar sen hamnade jag på sjukhus, och fick en hel meny att välja bland. Jag är egentligen vegeterian, men ända sen jag blev gravid är kött det enda jag kan tänka på. Som ni förstår, så har jag aldrig i hela mitt liv tillagat kött och har därför ingen aning om vad som bör göras och hur det ska vara.
Hursomhelst, så valde jag att beställa "rostbiff med potatis och sås". Och det måste nog ha varit det godaste jag nåååååågonsin ätit! Nu har det gått en vecka sen dess och gissa om det är det enda jag går runt och tänker på?
Så nu får jag finbesök om några dagar och tänkte att tillaga egen rosbiff i ugn.
1. Jag har ingen aning om hur man gör. Vad bör man tänka på?
2. Marinerar man köttet? Något speciellt man borde ha med?
3. Recept, kryddor?
4. Jag har kollat runt lite på internet, men det är annorlunda på alla sidor! Och jag vet inte vilken som är bäst och vilken jag borde välja. Så jag hoppas att någon av er kan tipsa mig om något?
5. Hur köper man ens kött? Vad bör man tänka på? Finns köttet i vanliga butiker? Vad kan det kosta?
Tack på förhand