Festlig mat till nyår utan fisk, skaldjur och annat konstigt ;-)
Ska ha middag här hemma men en av våra vänner är ganska så kinkig på mat.
Tipsa gärna om lätta och goda maträtter, förrätter och efterrätter.
Ska ha middag här hemma men en av våra vänner är ganska så kinkig på mat.
Tipsa gärna om lätta och goda maträtter, förrätter och efterrätter.
Jag ska fixa huvudrätt och tänker ha fläskfile inlindad med parmaskinka och med fyllning i , soltorkade tomater, fetaost och vilök. Till detta ungsbakade potatishalvor och ungsbakade grönsaker och nån sås eller dip till detta (vad har jag inte kommit på än). Till efterrätt sak min syster laga brylépudding.
Het feta till förrätt.(för 1 pers)
Ta en bit feta ost,lägg den i ungsfolije.
Häll lite olivolja och en tomatskiva och en paprika skiva,salt ,peppar,och cayenne peppar eller annat starkt.Snurpa ihop paketet
In i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
Super enkelt och gott.
Till efterrätt
www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=36303
Chokladkräm
Ingredienser
3 dl kaffegrädde
200 g mörk choklad, gärna 70%-ig, bruten i småbitar
1 tsk kanel, malen
1-2 msk konjak
2 äggulor, stora
20 g smör, rumsvarmt
Värm grädden i en kastrull tills den sjuder. Tag kastrullen från plattan och tillsätt chokladen under ständig vispning. Rör även ner kanel, eventuellt konjak och äggulorna. Fortsätt att vispa kraftigt så att äggulorna blandas väl med chokladsmeten. Låt krämen stå någon minut och vispa sedan i smöret. Häll upp i små koppar eller glas och ställ i kylen att stelna ca 30 minuter.
Vid servering garnera med bär eller frukt och kanske citronmeliss.
Mäktig men så himla gott