• Pebblas

    Kan jag förgrädda och fylla pajskalen en dag innan?

    Ska bjua på ost och skink paj, räk paj och köttfärspaj imorgn, kan jag fylla dem idag och grädda lite?
    Smakar det som rester imorgon då?

    Undrar även om färsk broccoli ska kokas innan man använder den?    

  • Svar på tråden Kan jag förgrädda och fylla pajskalen en dag innan?
  • Little Ms Chatterbox

    Pajskalen kan du förgrädda men du ska nog inte hälla i fyllningen om du inte steker det. Men du kan göra iordning pajen helt men på lite lägre temperatur och inte riktigt hela tiden, låt kallna och ställ kallt till i morgon och lagom till kalaset så ställer du in dom i ugnen för att det ska bli helt färdigt och få färg. 175°c i 20-25 min. täck med folieså det inte blir för mörkt om den inte har kommit upp i temperatur i mitten. 
    Det går att värma många på en gång.


Svar på tråden Kan jag förgrädda och fylla pajskalen en dag innan?