• Anonym

    Bong oxfond med rödvin.... läste jag när jag redan hunnit provsmaka

    Okey det här är säkert en urlöjlig fråga. Jag lagade lasagne som vi ska ha till mat imorgon. Köpte oxfond idag (brukar oftast bara använga buljongtärningarna). När jag hade stekt klart köttfärsen, hällde jag i cirka 2-3 msk fond och provsmakade på en gång, utan att det värmts upp ordentligt. När jag precis smakat klart såg jag att det stod Oxfond med stora tydliga bokstäver. Lite längre ner med SMÅ bokstäver stod det: Med rödvin! Jag är i vecka 19 och orolig. Låter kanske överdrivet, men detta barn är så oerhört efterlängtat och jag vill verkligen inte riskera något. Kan det vara farligt med fond som det är rödvin i?

  • Svar på tråden Bong oxfond med rödvin.... läste jag när jag redan hunnit provsmaka
  • Insatt

    Nej, fonden är säkerligen välkokt innan den hamnade i flaskan.

  • Anonym

    Alla såser, fonder osv som hettats upp har förlorat alkoholen.

  • Insatt

    Dessutom handlar det om så försvinnande små mängder rödvin i flarran och fond i såsen. 

  • Lenast

    Inte farligt alls... Du skulle kunnat hällt i 2-3 msk rött vin och fortfarande ingen fara alls!

  • mlinz

    Nej, all alkohol försvinner när det kokar. Jag tvivlar på att det skulle vara någon större mängd rödvin i buljongen, så jag tror inte barnet tar skada om du fick i dig en halv droppe ;)

  • Anonym

    Phu skönt att veta. Känner mig jättelöjlig men bättre att fråga ändå.

  • Min lycka

    Det är ingen löjlig fråga.Jag vart hispig efter att ha ätit grön mögelost o punchpraliner. Min son var så efterlängtad,10år väntande o längtande,å jag gick som på äggskal.Men han klarade sig o mår bara bra =)

Svar på tråden Bong oxfond med rödvin.... läste jag när jag redan hunnit provsmaka