Min gryta kokar jag så här! (Och jag har ALDRIG fått segt kött, och massa beröm när jag bjuder på middag!=)
Använder färdiga grytbitar eller köper nötbog, fransyska eller liknande...
Tänk på hur du skär köttet om du gör mindre bitar (Längsta sidorna på tärningen ska vara snittat tvärs över köttfibrerna, inte jäms med...
Sen steker jag dom i en gryta med lite kryddor (ev. lök-klyftor) tills dom fått färg!
Slår på vatten så det täcker köttet + 3cm till i grytan, slänger i buljongtärning/ar
Låter koka i en timme! (Hållerkoll om vattnet förvinner och fyller på med varmt vatten från tekokaren om det behövs... Efter en timme slänger jag i grönsaker eller vad jag nu ska ha i, kokar en halvtimma till, sen reder jag med maizena (sån färdig att hälla i kokande vätska) och grädde, kokar upp och sen är köttet så det ramlar isär när man ska tugga! 
Hoppas du fått lite tips nu!