Glutenfritt. Maizena? Samt frågor om hållbarhet när man har bakat
Jag har några olika frågor.
1. Den första gäller Maizena. Jag tänkte baka glutenfria Brownies och har hittat ett bra, engelskt recept. Det ska vara "corn starch" i dem och detta är ju majsstärkelse. Jag hittade ett svenskt recept, som inte var så bra i övrigt, där det skulle vara Maizena i. Nu undrar jag om Maizena är den typ av majsstärkelse vi använder här i Sverige, eller om det finns något annat, som kanske är av litet bättre kvalitet. Jag vill gärna komma så nära det engelska receptets kvalitet som möjligt.
2. Om jag bakar mjuka kakor (typ sockerkaka) hur ska jag bäst förvara dem om jag bakar dem 1-2 dagar före servering? Jag har begränsat med utrymme i köket och därför inga stora kakburkar eller liknande hemma. Kan man ha på ett fat, med gladpack/plastfolie över, i rumstemperatur? Jag vill helst inte att kakorna ska bli torra utan att de ska kännas som nybakade.
3. Kan jag frysa in pajer som är i ugnsfasta glasformar och/eller i porslinspajformar?
Tacksam för tips!