• fabbemam

    Intressant om nekande av Sjukförsäkring på Plus!

    svt.se/2.146635/1.2572939/folksam_nobbar_friska_barn
    Av en händelse såg jag ovanstående på Plus ikväll på SVT och det var ett reportage om hur Prematura barn med en födelsevikt under 1200g nekas försäkring utan att någon individuell bedömmning baserad på läkarjournaler görs.

    Detta är ju exakt samma som händer våra adopterade barn, de nekas i ett helt år (minst)efter hemkomst som grupp bara för att de är Adopterade oavsett om undersökningar i Sverige visar att de är friska.

    DETTA ÄR OLAGLIGT se:
    svt.se/2.146635/1.2572838/individuell_provning_-_br_viktig_men_vag_princip

    Försäkringsbolagen får enligt Försäkringsavtalslagen ge avslag på en ansökan om föräkring till hela grupper. ALLA har rätt till en INDIVIDUELL bedömning!

    Nu kommer i alla fall jag att bli en för försäkring bolagen väldigt jobbig förälder! Hoppas att ni andra hänger på. Det gamla talesättet: Tillsammans är vi starka! Kanske fungerar i detta fall! Hoppas!


    STÅ PÅ ER!!!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-20 22:29
    OBS! Tråden ligger under ADOPTION!
  • Svar på tråden Intressant om nekande av Sjukförsäkring på Plus!
  • Renesme

    Vi blev nekade eftersom dottern var medtagen efter förlossningen, hade dåliga poäng och vårdades på neo. Fullt frisk är hon, tidig i utvecklingen osv. Vet inte om dom begärt något från sjukhuset, men bvc har dom inte begärt något från iaf.

Svar på tråden Intressant om nekande av Sjukförsäkring på Plus!