• Tamtam

    Frågor om Etiopien!

    Undrar om någon vet något om följande...

    På AC:s info om landet står det att väntetiden i Sverige är 3,5 år men det par som står som nr1 i kölistan har väntat 4,5 år... kan detta vara en tillfällighet eller ha kön förlängts så mycket?

    Det är tydligen 3-5 månader mellan BB och att man får resa till sitt barn... har denna tid förlängts eller har det varit så tidigare också?

    Upp till ett års väntan i landet står det i informationen, är de 3-5 månaderna inräknade? anar att det inte är så...

    Hur lång tid tar det mellan att man får klartecken att skicka sin ansökan till att det är gjort? Antar att det beror mycket på sig själv... men handlar det om månader eller veckor tro?

    Oj, vad många frågor... tacksam för svar!   
           

     

  • Svar på tråden Frågor om Etiopien!
  • Ethi

    Jo, det är ca 3,5 år som gäller för de som står i topp just nu. Att det första paret har längre sökandetid har bara att göra med att de råkade betala avgiften för längre tid sen och antingen tackat nej till uppstart eller helt enkelt börjat köa aktivt nyligen så att de inte hunnit startas upp.

    Väntetiden i landet betydde i alla fall förut att det var väntan mellan att man skickade tills att man var hemma igen = 3-5 månader + resan är inräknade. Jag är inte hundra på att det är så nu dock... Och ja, den tiden förlängdes i våras när processen innan domstolen i Etiopien förlängdes drastiskt tidsmässigt. 3-5 månader är väldigt lindrigt mot vad det inneburit i vissa länder...

    Tiden att samla papper och få alla stämplar och godkännanden i alla instanser så att de kan landa på ACs bord "färdiga" (sen ska de till etiopiska ambassaden också, men det ombesörjer AC och man är redan i "bb-kön" då) är inte helt lätt att veta... Det beror på så mycket. Men räkna med en månad i alla fall totalt sett, även om ni har flyt och jobbar på så snabbt ni kan.

Svar på tråden Frågor om Etiopien!