är det onyttigt med 1 glas vispgrädde om dagen?
så hemskt gott, som världens godaste mjölk.. jag dricker inte vanlig mjölk.. är det farligt/onyttigt att dricka 1 glas vispgrädde om dagen istället??
så hemskt gott, som världens godaste mjölk.. jag dricker inte vanlig mjölk.. är det farligt/onyttigt att dricka 1 glas vispgrädde om dagen istället??
Grädde är ju inte nyttigt. Men jag har hört att man ska dricka 3 msk om dagen för att hålla vikten ;)
Grädde är jättenyttigt, men ganska fett.
Om du har problem med viktuppgång måste du kanske dra ner på något annat om du vill fortsätta dricka grädde utan att bli tjock.
Jag älskar grädde och smör, så jag väljer bort mjöl och dyl så att jag kan frossa fritt av sådant jag gillar
Så länge du inte äter några kolhydrater kan du dricka hur mycket grädde du vill, utan att behöva tänka på vikten!!! Det gör jag och det är mums, om det är brottom på morgonen dricker jag ett par dl grädde till frukost och klarar mig fint på det fram till lunch. (jag äter alltså inte socker, potatis, bröd, pasta eller ris)
Okej men hur mycket måste man dricka för att man ska gå upp i vikt? Är det ett dagligt intag eller räcker det med några få gånger? Förstår ju att det är väldigt fett men så fruuuktansvärt gott :D
Har nu druckit en hel del de senaste dagarna, kan jag vänta mig en chockartad viktuppgång eller? hehe..
Du får väl räkna ut hur många kalorier du får i dig under en dag och hur många kalorier det är i ditt glas med grädde. Sålänge du gör av med mer än vad du stoppar i dig så kommer du inte gå upp i vikt.
Grädde med 27% fett innehåller 270 kcal.
Ett vanligt glas är 2,5 dl.
Detta betyder att ett glas innehåller 675 kcal? Det är vad jag äter per dag nu när jag bantar:$
Så med andra ord är inte grädde nyttigt, men det är j*vligt gott ;)
Nej
Tänk på kolesterolhalten också. Förbrukar man grädde på det viset så hägrar hjärt och kärlsjukdomar inom en snar framtid.
Bara för att nåt är "gott" så betyder det inte automatiskt att det inte är skadligt. Vuxna människor bör veta att en allsidig kost är A och O för hälsan och att måtta är dygd.
Celluliter
Sluta räkna kalorier. Man dricker inte hur mycket grädde som helst, man blir mätt! Och stoppar i sig mindre av annat som inte mättar. Jag tycker gott att du kan fortsätta dricka grädde!
Det där med kolesterol och hjärt-/kärlsjukdom kommer från en gammal teori, som sedan länge är motbevisad. Så strunta i det också.
Det handlar inte heller om att göra av med mer än vad man stoppar i sig, för att hålla vikten. Det handlar om att stoppa i sig rätt sorts saker, som ger energi och mättnad, istället för snabba kolhydrater, mjölmat, lightprodukter.
Kör hårt!
En av de mest seglivade myterna inom medicinen säger, att för mycket animaliskt fett i maten och ett förhöjt kolesterol är farligt för hjärta och kärl. På denna och de följande sidorna kommer några fakta som säkert kommer att överraska många och som de flesta läkare och forskare inte känner till.
Om du tror att detta är det rena nonsens, titta då på min hemsida med listan över mina vetenskapliga artiklar och recenionerna av mina böckier
Ett urval av mina newsletters (på engelska).
Jag har bildat en internationell förening, som omfattar mer än hundra läkare, forskare och andra akademiker. som delar min syn på kolesterolkampanjen. Vi kallar oss THINCS, The International Network of Cholesterol Skeptics
(Hänvisningar till de artiklar jag berättar om finns i min bok The Cholesterol Myths. Den är gratis på webben och kan även fås gratis som e-bok, antingen från Smashwords eller från DropBox)
Här kommer några fakta
Vill du veta mer? Läs Fett och kolesterol är hälsosamt! Här kan du även läsa om
?de många misslyckade kolesterolsänkande experimenten,
?de meningslösa djurförsöken,
?familjär hyperkolesterolämi och varför man inte ska vara allt för bekymrad för det,
?myterna om triglyceriderna,
?farorna förknippade med att äta för mycket fleromättat fett och för mycket transfett,
?de ologiska argumenten kring medelhavskosten,
?den undermåliga vetenskapen bakom Dr. Ornish´ ?revolutionerande? kostråd,
?hur vi luras av läkemedelsbolagen och kolesterolkampanjens ledare
?den verkliga orsaken till åderförkalkning och hjärtinfarkt
?och mycket, mycket mer.
Eller läs min senaste bok ?Hur kolesterolmyten hålls vid liv?
I mina tidigare böcker har jag i detalj berättat om de vetenskapliga studier, som bildar underlaget för kolesterolkampanjen. Många läsare har säkert haft svårt fatta, hur man har lyckats med att övertyga en hel värld om kolesterolets och det mättade fettets farlighet trots den totala bristen på vetenskapligt stöd. Med min nya bok ?Hur kolesterolmyten hålls vid liv? önskar jag därför visa, hur det gått till, hur det varit möjligt att förvandla vitt till svart genom att ignorera allt som talar emot, genom att överdriva eller förvanska triviala forskningsresultat, genom att citera motstridiga resultat på ett sätt så att läsaren får intrycket att de ger stöd åt hypotesen, genom att ignorera, undertrycka eller förlöjliga kritiska forskare, och genom att publicera tillrättalagda resultat i den vetenskapliga pressen. Av hänsyn till de läsare, som inte har läst mina andra böcker har jag tagit med några av de starkaste argument mot kolesterolhypotesen i förkortad och förenklad form.
Recensioner av The Cholesterol Myths:
Rune Berggren, fd statssekreterare och generaldirektör i Riksrevisionsverket (på svenska)
John Brignell, PhD, Professor i biokemi (på engelska)
Stephen Byrnes, PhD, ND, RNCP (på engelska)
Michael Gurr, PhD, Professor i biokemi (på engelska)
Joel Kauffman, Professor i farmakologi och biokemi (på engelska)
Ira Pilgrim, PhD (på engelska)
Ray Rosenman, MD, amerikansk kardiolog (på engelska)
Klipp från recensioner på amazon.com och amazon.co.ukDen första engelska versionen är just nu utsåld från förlaget. En ny, uppdaterad och utvidgad version ?Fat and Cholesterol are GOOD for You!? finns tillgängligRecensioner av ?The Cholester9ol Myths:
John Brignell, PhD, Professor
Stephen Byrnes, PhD, ND, RNCP
Michael Gurr, PhD, Professor
Joel Kauffman, Research Professor
Ira Pilgrim, PhD
Ray Rosenman, MD
Cuttings from amazon and Barnes & Nobles reviewsEn ny, uppdaterad svensk version, ?Fett och kolesterol är hälsosamt!? kan köpas på Optimal Förlag; i Norge genom Capris.noRecensioner av ?Fett och kolesterol är hälsosamt!?
Medicinsk Access ( sidan 63)
2000-talets Vetenskap
Västerbottens-kuriren (klicka på texten för större storlek)En tysk version, ?Mythos Cholesterin?, kan köpas på Hirzel Verlag, Stuttgart. En finsk version, ?Kolesterolimyytti? fås genom adlibris.com En dansk version, ?Kolesterol ? myter og realiteter?, kan köpas på förlaget Hovedland. En polsk version, ?Naukowe Klamstwo? har publicerats av förlaget Gandalf En turkisk och en koreansk version kommer att publiceras i 2013
En av de mest seglivade myterna inom medicinen säger, att för mycket animaliskt fett i maten och ett förhöjt kolesterol är farligt för hjärta och kärl. På denna och de följande sidorna kommer några fakta som säkert kommer att överraska många och som de flesta läkare och forskare inte känner till.
Om du tror att detta är det rena nonsens, titta då på min hemsida med listan över mina vetenskapliga artiklar och recenionerna av mina böckier
Ett urval av mina newsletters (på engelska).
Jag har bildat en internationell förening, som omfattar mer än hundra läkare, forskare och andra akademiker. som delar min syn på kolesterolkampanjen. Vi kallar oss THINCS, The International Network of Cholesterol Skeptics
(Hänvisningar till de artiklar jag berättar om finns i min bok The Cholesterol Myths. Den är gratis på webben och kan även fås gratis som e-bok, antingen från Smashwords eller från DropBox)
Här kommer några fakta
Vill du veta mer? Läs Fett och kolesterol är hälsosamt! Här kan du även läsa om
?de många misslyckade kolesterolsänkande experimenten,
?de meningslösa djurförsöken,
?familjär hyperkolesterolämi och varför man inte ska vara allt för bekymrad för det,
?myterna om triglyceriderna,
?farorna förknippade med att äta för mycket fleromättat fett och för mycket transfett,
?de ologiska argumenten kring medelhavskosten,
?den undermåliga vetenskapen bakom Dr. Ornish´ ?revolutionerande? kostråd,
?hur vi luras av läkemedelsbolagen och kolesterolkampanjens ledare
?den verkliga orsaken till åderförkalkning och hjärtinfarkt
?och mycket, mycket mer.
Eller läs min senaste bok ?Hur kolesterolmyten hålls vid liv?
I mina tidigare böcker har jag i detalj berättat om de vetenskapliga studier, som bildar underlaget för kolesterolkampanjen. Många läsare har säkert haft svårt fatta, hur man har lyckats med att övertyga en hel värld om kolesterolets och det mättade fettets farlighet trots den totala bristen på vetenskapligt stöd. Med min nya bok ?Hur kolesterolmyten hålls vid liv? önskar jag därför visa, hur det gått till, hur det varit möjligt att förvandla vitt till svart genom att ignorera allt som talar emot, genom att överdriva eller förvanska triviala forskningsresultat, genom att citera motstridiga resultat på ett sätt så att läsaren får intrycket att de ger stöd åt hypotesen, genom att ignorera, undertrycka eller förlöjliga kritiska forskare, och genom att publicera tillrättalagda resultat i den vetenskapliga pressen. Av hänsyn till de läsare, som inte har läst mina andra böcker har jag tagit med några av de starkaste argument mot kolesterolhypotesen i förkortad och förenklad form.
Recensioner av The Cholesterol Myths:
Rune Berggren, fd statssekreterare och generaldirektör i Riksrevisionsverket (på svenska)
John Brignell, PhD, Professor i biokemi (på engelska)
Stephen Byrnes, PhD, ND, RNCP (på engelska)
Michael Gurr, PhD, Professor i biokemi (på engelska)
Joel Kauffman, Professor i farmakologi och biokemi (på engelska)
Ira Pilgrim, PhD (på engelska)
Ray Rosenman, MD, amerikansk kardiolog (på engelska)
Klipp från recensioner på amazon.com och amazon.co.ukDen första engelska versionen är just nu utsåld från förlaget. En ny, uppdaterad och utvidgad version ?Fat and Cholesterol are GOOD for You!? finns tillgängligRecensioner av ?The Cholester9ol Myths:
John Brignell, PhD, Professor
Stephen Byrnes, PhD, ND, RNCP
Michael Gurr, PhD, Professor
Joel Kauffman, Research Professor
Ira Pilgrim, PhD
Ray Rosenman, MD
Cuttings from amazon and Barnes & Nobles reviewsEn ny, uppdaterad svensk version, ?Fett och kolesterol är hälsosamt!? kan köpas på Optimal Förlag; i Norge genom Capris.noRecensioner av ?Fett och kolesterol är hälsosamt!?
Medicinsk Access ( sidan 63)
2000-talets Vetenskap
Västerbottens-kuriren (klicka på texten för större storlek)En tysk version, ?Mythos Cholesterin?, kan köpas på Hirzel Verlag, Stuttgart. En finsk version, ?Kolesterolimyytti? fås genom adlibris.com En dansk version, ?Kolesterol ? myter og realiteter?, kan köpas på förlaget Hovedland. En polsk version, ?Naukowe Klamstwo? har publicerats av förlaget Gandalf En turkisk och en koreansk version kommer att publiceras i 2013