• 08a

    annan ost än ädelost till pepparkakor???

    Hej!
    Gillar verkligen pepparkakor med ädelost men har lite svårt för mögelbitarna i osten... Så finns det någon ost utan mögel som är lika god till pepparkakor??

    Tacksam för tips!!   

  • Svar på tråden annan ost än ädelost till pepparkakor???
  • Maroschka

    Jag blev bjuden på helt vanlig Philadelfiaost till och det var supergott. Det och vanlig vitlöksfärskost.


    ~Jakob 060415~ ~Olivia 080618~ ~~Vilda 101214~~
  • 08a

    den e lite bättre men inte riktigt lika god tycker jag :)

  • 08a

    åh bra! nu får jag lite att prova :)

  • Beoni

    Köp en bit vällagrad präst och eller västerbotten ost. Finns att köpa i lagoma desert ost bitar :)

  • Lilla o

    Eller pepparkaksdipp med creme fraiche blandat med riven mögelost, inte så kraftig smak som när man har bara grönmögelost. En väl lagrad cheddar är väl inte heller fel.

  • Havsjungfrun
    Maroschka skrev 2011-10-26 20:43:36 följande:
    Jag blev bjuden på helt vanlig Philadelfiaost till och det var supergott. Det och vanlig vitlöksfärskost.
    Det var ett bra tips för mig som är gravid.
  • La Lola
    Havsjungfrun skrev 2011-10-27 11:00:20 följande:
    Det var ett bra tips för mig som är gravid.
    Fast vill du äta ädelost (mögelost) som gravid så funkar ju den i tub eller ask bra oxå.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • MammaBella

    Är det något som jag kommer sakna i år är det mögelosten på pepparkakorna. Funderar på att göra en västerbottencreme iår...

  • La Lola
    MammaBella skrev 2011-10-27 11:30:54 följande:
    Är det något som jag kommer sakna i år är det mögelosten på pepparkakorna. Funderar på att göra en västerbottencreme iår...
    La Lola skrev 2011-10-27 11:02:14 följande:
    Fast vill du äta ädelost (mögelost) som gravid så funkar ju den i tub eller ask bra oxå.
    All ost i tub o ask är ok, även mögelost.
    Den osten upphettas till minst 120 grader. Ev listeria dör vid 70.
    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • MammaBella
    La Lola skrev 2011-10-27 11:32:26 följande:
    La Lola skrev 2011-10-27 11:02:14 följande:
    Fast vill du äta ädelost (mögelost) som gravid så funkar ju den i tub eller ask bra oxå.
    All ost i tub o ask är ok, även mögelost.
    Den osten upphettas till minst 120 grader. Ev listeria dör vid 70.
    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier.../
    Är väldigt tveksam till att jag kommer gilla den osten som är på tub. Den kan ju inte vara i närheten av riktig ost`?
  • La Lola
    MammaBella skrev 2011-10-27 11:33:44 följande:
    Är väldigt tveksam till att jag kommer gilla den osten som är på tub. Den kan ju inte vara i närheten av riktig ost`?
    Den är ett bra alternativ iaf.
    Den är dock inte lika stark i smaken men det smakar mögelost tycker jag.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    MammaBella skrev 2011-10-27 11:41:39 följande:
    Är den som mjukost i konsistensen?
    Näe, fastare tycker jag.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Havsjungfrun
    La Lola skrev 2011-10-27 11:02:14 följande:
    Fast vill du äta ädelost (mögelost) som gravid så funkar ju den i tub eller ask bra oxå.
    Åh, vad bra! Det duger gott. Hade funderingar hur det var med det men inte hunnit kolla men nu vet jag, tack!
  • La Lola
    Havsjungfrun skrev 2011-10-27 17:20:44 följande:
    Åh, vad bra! Det duger gott. Hade funderingar hur det var med det men inte hunnit kolla men nu vet jag, tack!
    Ät o njut!
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden annan ost än ädelost till pepparkakor???