• Nanni

    Inga äggledare kvar-vad händer nu?

    Är så otroligt ledsen. Efter magsmärtor och sjunkande hcg fann man till slut blod i buken. det blev op och de tog min vänstra (och sista) äggledare i måndags.
    2007 fick jag mitt första X blev av med min högra äggledare
    2008 fick v ivår dotter på naturlig väg, helt otroligt! =)

    Nu sitter jag här steril för all framtid, ledsen men ändå tacksam att man klarat sig igenom detta ytterliggare en gång. Men vad händer nu? Är jag berättigad till IVF? Vad gör de då? Hur långt tid tar det? Och framförall, ORKAR jag med detta?

  • Svar på tråden Inga äggledare kvar-vad händer nu?
  • Hjärtefröjd

    Eftersom du redan har barn så har du nog ingen rätt till landstingsfinansierad IVF, däremot kan du ju söka din till någon privat klinik...

  • Nanni

    Jag ska prata med en fertilitetsspecialist på lanstinget, men är det verkigen så för att jag har ett barn att jag inte kan få hjälp? Privat klinik spelar ingen roll, men vad kostar det?

  • Dag och natt

    Åh vad tråkigt att höra! Jag har också hört att man inte har rätt till landstingsfinansierad IVF om man redan har barn. Jag vet tyvärr inte mycket mer om detta, men jag har själv ett misstänkt X som pågår. Hur lågt var ditt hCG när de väl upptäckte blodet i buken? Mitt var i tisdags nere på 202 och de kunde inte se något konstigt nånstans, trots att jag blödde väldigt mycket.


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥
  • Nanni

    Havsklippan. mitt hcg var som högst 600 nånting och gick stadigt nedåt. Det var runt 100 nu senast. Men de fann blod i buken plus mina diffusa smärtor plus min bakgrund bestämde de sig för att gå in och titta efter då jag haft smärta i fem veckor. Ägget är så litet så det syns inte alltid på ultraljud men har du smärtor plus konstiga blödningar så stå på dig!

  • Dag och natt

    Ja precis vad de sa till mig, min hormonnivå var som högst 430 och hon sa att man inte kan se något i livmodern då (om det skulle vara ett vanligt mf), så det är frustrerande att inte veta om det är mf eller X. Jag har haft diffusa molningar i magen sen 8 okt, ibland som lättare mensvärk som värst. Nu har jag i stort sett inte ont alls, kan bara ibland känna "nånting" som sticker till eller moler till men det är så himla lite. Inte ens i början av veckan när jag blödde jättemycket (nu har det slutat). Usch man blir så orolig, vill ju inte bli opererad. Har ju redan svårt att behålla och få lyckliga graviditeter så det är skitjobbigt. Behöver inte det här ovanpå detta. 

    Men har du haft konstant ont? Molande som kommer och går? Blött mycket? 


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥
  • Nanni

    Havskatt, hur blödningarna beter sig är en faktor. Blöder man ojämt, blandat nytt och gammalt blod ska man ta det på allvar. Jag blödde nytt ena dagen, gammalt andra dagen och nytt blod igen. Det är inte bra det måsta man kolla upp. Har du inga större smärtor och dessa blödningar så är det nog lungt men är du osäker ska du alltid söka vård. Jag var hos gyn säkert åtta gånger och de följde mig noggrant tills jag åkte in akut pga smärtorna vilket jag var tillsagd att göra. Det kan vara farligt med X.

    Kollade upp lite ivf kliniker i närheten. SÅg att min gyn läkare på sjhuset är hemortslänkare på en av de "bättre" klinikerna. Nu ska jag bara övertala min man att göra detta fortast möjligt. Jag är jätte ledsen men han tycker att detta är fruktansvärt jobbigt. Vid mitt första X ville jag skiljas för att han inte skulle få några barn annars. Han är orolig igen att jag vill göra det för hans skull. Han får ju inga barn om inte jag kan få...

    Det här med IVF är en djungel och jag försöker hitta infom om par somhar ett barn sedan tidigare men som av medicinska skäl inte kan få fler. Sekundär barnlöshet är det ju inte tal om- jag har ju blivit steril...

  • Dag och natt

    Vad bra, men kontakta honom och fråga hur det går till när du faktiskt inte har några äggledare kvar. Jag förstår att det är jobbigt för din man också om han tror att du vill skiljas för hans skull. Men vet du, han är tillsammans med dig för att det är dig han vill vara med, i vått och torrt, med eller utan egna biologiska barn. Så säger iaf min sambo till mig och jag tror honom, även fast det gör ont att inte veta om vi blir gravida igen och får någon lyckad graviditet nångång.

    Tack vad snällt att du beskriver hur det varit för dig. Jag har blött färskt hela tiden men med klumpar i ett par dagar vardera gången. Först en vecka, och nu i tre dagar bara för att helt upphöra. 
    Har lämnat blodprov idag så jag får besked i morgon hur det såg ut nu.
     


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥
  • Nanni

    Hur har det gått?
    Själv pratade vi igår och han mår också dåligt, främst för att jag gör det. Jag har googlat IVF kliniker och kollar priser och köer osv. Jag ska kontakta min gyn och pbörja processen, behöver ha någonting positivt att tänka på. Han orkar inte ta tag i det själv men säger att han mentalt "kommer ikapp" han vet att planerandet är en del av mitt sorgearbete. Jag är glad att jag har honom.

    Någon som vet hur länge man måste vänta efter operationen tills man kan påbörja IVF processen/utredning?

  • Dag och natt

    Jo läkaren ringde idag, nu var hCG nere på 130 (från 270 på en vecka, och 200 sen i mån!) så nu verkar det som att blödningen gjorde att en hel del rester försvann. Hon som ringde i dag sa att ingen har velat ställa diagnos säkert, men hon trodde att det var ett mf och det var ju det som läkaren i måndags också var lite mer inne på. Man kan ju hoppas. 

    Det är väl jättebra att du har hittat ditt sätt att hantera detta på, genom planering inför en nästa graviditet. Hoppas att ni får bra hjälp nu. Jag fick tips på att planera bröllop för att tänka positivt så vi har iaf börjat skriva en gästlista, men inte så mycket mer. Jag har noll energi just nu, och för att toppa det hela så ringde en person på min privata mobiltelefon i veckan, på kvällstid - för ett ärende som jag handlägger för den personen! Detta när jag sitter och blöder som mest och känner mig låg. Han hade googlat upp mitt nummer! Förvånad Så dan efter fick han en rejäl utskällning av mig och jag blev HELT förstörd och utmattad.... Så, inte direkt vad jag behövde just nu.... 

    Angående din fråga så kanske någon kan hjälpa dig i den här tråden? www.familjeliv.se/Forum-7-311/m50275883.html

    Trevlig helg så gott det går!

     


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥
  • Nanni

    Skönt ändå att det verkar vara ett naturligt missfall för dig, tur i oturen så att säga.
    Jag planerade vårt bröllop efter mitt första X, det gjorde att jag mådde mycket bättre! Vi planerade ett maj bröllop men blev gravid under tiden så vi fick flytta fram det ;) Jag ville inte viga mig med jätte mage, så i v 16 vigdes vi!

Svar på tråden Inga äggledare kvar-vad händer nu?