• atool

    Vad gör jag för gott av benfri kotlett?

    Kom gärna med förslag eller recept?

  • Svar på tråden Vad gör jag för gott av benfri kotlett?
  • MajaVira

    Detta är min favorit numera (källa, inlägg 7 i denna tråd: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m56815086-1.html)

    Svartkött (kallas även möraste kotletterna)

    Benfria kotletter ( Finns både i färdiga skivor eller de du skivar själv)

    Dessa lägger du i en ugnsform utan att försteka.

    Sen blandar du

    5dl creme fraiche
    3dl grädde
    1½ dl soya
    2-3 tsk sambal oelek

    Häll såsen över köttet och tillaga i ugnen, 175 grader i 2 timmar.

    Till det serveras kokt potatis och rivna morötter

  • mion

    Kotlett i ugn  

    Pensla båda sidorna med soja, strö peppar på båda sidorna och låt ligga på en tallrik minst en halvtimme innan det är dags för ugnen.            


    2.                Sätt ugnen på 175 grader.            3.                Lägg på galler i form eller långpanna.            4.                Efter ca 20 minuter i ugnen - vänd på kotletterna (och sätt på potatisen).            5.                Efter ytterligare 20 - 25 minuter är kotletterna (och potatisen) klara.            

    Serveringsförslag:            Kokt potatis, brun sås, kokta ärter/morötter eller som på bilden en grönsallad.    

    enkelt o gott blir mörare än om man steker dom   

  • Pimpinellan

    Tänkte tipsa om Gargnäskotletter,men det hade i princip Maja Vira gjort redan! Glad Skillnaden mot mitt recept är mängderna och soyan. Jag tar 2 burkar cremefraiche och 1 mellangrädde och drygt 1/2 dl. viltfond. Då blir det sting på`t! Den såsen passar f.ö till allt kött. Och det räcker med lite under 2 timmar också.

  • coconut

    Jag steker kotletter kryddade med salt, svart och vit peppar och vitlökspulver. När de är färdiga häller jag över gräddsås som får stå och puttra med kotletterna ett tag. Serveras med kokt potatis :)

Svar på tråden Vad gör jag för gott av benfri kotlett?