Middagstips köttfärs och grytbitar?
Tjohej!
Här står jag med 3 kg köttfärs och 1 kg grytbitar som jag tänkt laga mat och frys in av.
Någon som har några goda recept och tips att dela med sig av?
Tack på förhand!
Tjohej!
Här står jag med 3 kg köttfärs och 1 kg grytbitar som jag tänkt laga mat och frys in av.
Någon som har några goda recept och tips att dela med sig av?
Tack på förhand!
1 kg grytbitar - det skulle jag göra klassisk kalops på.
köttfärsen - där skulle jag göra en sats köttfärssås på ca 1 kg en vanlig bas-sås som sen kan användas till både det ena och det andra.
Sen skulle jag nog göra köttbullar eller biffar av resterande.
Köttfärslimpa är enkelt också. Bara skjuts in i ugnen så är det klart.
Jag gjorde just en stor laddning av Paolos Robertos pasta al forno.
Middag idag, matlåda imorgon och en hel form att frysa in
Biffar är bra att frysa in också, lätt att ta fram och värma
Gärna med fetaost, rödlök och kapris i färsen!
Grytbitar däremot är inte min grej.
köttgryta är ju suppergott och perfekt mat att ha i frysen om man får mycket över.
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/10/mustig-hostig-kottgryta.html
eller en kalops
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/10/en-solig-hostdag-och-en-god-kalops.html
köttfärsen skulle jag göra köttbullar av
svenska vanliga
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/10/swedish-meatballs-pa-en-kvart-efter.html
eller stora italienska med parmesan i
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/08/italienska-parmesankottbullar-i-het.html
eller lasagne med mozzarella
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/09/mozarellalasagne-en-snorig-vardag.html
köttfärsbiffar med bacon
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/07/nar-man-inte-har-sa-mycket-tid-efter.html
eller köttfärslimpa med keso, morötter och palsternacka i
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/08/kottfarslimpa-med-morotter-palsternacka.html