• btanja

    Regnbågsfamiljer i Skåne!

    Hej!



    Vi är två sjuksköterskor som läser specialistutbildning till barnsjuksköterska vid Lunds universitet. Utbildningens slutetapp består av en uppsats på magisternivå, då vi valt att göra en intervjustudie om regnbågsfamiljer och barnhälsovården.
    Detta eftersom det finns forskning från mödra- och förlossningsvården som visar på att det finns brister i vårdens kompetens att bemöta dessa familjer, men nästan ingen forskning finns runt barnhälsovården - BVC. I vår studie har vi valt att inrikta oss på kvinnor som lever tillsammans och fått barn inom sitt förhållande, dock spelar det ingen roll om det finns fler föräldrar - t ex öppen donator eller fyrklöver, men det är kvinnornas upplevelser vi är intresserade av.
    Vi söker därför kvinnor som besökt/besöker BVC i södra Skåne och vill ställa upp på intervju, helst vill vi intervjua er som par tillsammans. Intervjuerna beräknas ta ca 45 minuter, och informationen behandlas naturligtvis konfidentiellt och ni är fria att avbryta ert deltagande när som helst under studiens gång, utan att ange orsak.
    För mer information och för att boka tid och plats för intervju, kontakta oss via mail: [email protected] 
    Mvh/
    Tanja och Maria
Svar på tråden Regnbågsfamiljer i Skåne!