Min dotter är både soja och mjölkprotein allergiker och jag brukar göra knäck på oatly eller go green grädde.
Är man glutenintolerant och mjölkallergiker (laktos och protein) och soja, kan man använda tex krämig kokosmjölk till knäck och kolor. och tom tryffel.
Mörk choklad som oftast inte innehåller mejeriprodukter eller soja kan man göra mycket med....
Smälta chokladen och blanda i russin och flingor av majs o sedan klicka ut på plåt.
Tryffel, mandelbollar med choklad utanpå, chokladbollar, nougat, fransk nougat ... finns mycket att göra, bara ersätt de vanliga ingredienserna i vanliga recept med mjölkfria och glutenfria produkter.
Go green, oatly (gjort på havre), kokos, fruktjuicer.. finns massor i livsmedelsaffärerna .
Man kan göra fluff... smälta godis (gelehallon, persikor mm) och hälla i grädde (laktos eller proteinfri) och koka upp till kokpunkt, låta svalna och sedan vispa och göra gott av...mums!
Lycka till.