Hur tillagar du din julskinka?
Bara ren nyfikenhet!
Bara ren nyfikenhet!
Kokar och griljerar med senap/rosmarin/apelsinskal etc.
Köper rimmade skinkor och kokar själv ihop med kryddpeppar, svartpeppar och lagerblad. Grilierar sen med senap, äggula och sesamfrön
Fast mot slutet av säsongen, på skinka sex, sju sådär så brukar jag inte orka grilisera den längre
Tillagar den i folie i ugnen och grilljerar den sen med äggula, senap och ströbröd.
Har de senaste åren fuskat och köpt färdigkokt skinka som jag griljerat själv, men skulle gärna vilja känna att jag hinner med att ugnsbaka den själv också. Blir *så* mycket godare. Tycker inte de förkokta är salta nog...
(Inte koka skinkan, ugnsbakad är godast! ;) )
Köpte färdigkokt iår... Griljerade med senap, whiskey, ägg, mandarinsaft, sirap och smulade pepparkakor. Blev otroligt gott! Min sambo som är gammal köksmästare bara skratta åt mig tills han fick smaka... Ha! ;)
hur långt innan ska man tillaga skinkan?
Jag hade tänkt att griljera den dagen innan julafton... Funkar det?
(första gången jag tillagar julskinka)
Jag har köpt en kokt som jag bara ska griljera.
Hänger på här då vi ska fixa vår skinka i dag!
Ca 2msk sirap tror jag och 4-5 pepparkakor... Jag provade smeten innan så det inte blev för mycket :)