• Emitza

    Hjälp mig göra den goda julskinkan...

    Då var det dax för julskinkan! Vill göra den i ugnen. Hur gör jag? Och hit blir den som godast? Hur gör ni?

  • Svar på tråden Hjälp mig göra den goda julskinkan...
  • La Lola

    Här köper vi en färdigkokt o grilljerar. Blir alltid lika nöjd.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Frontline

    Jag gjorde en så otroligt god julskinka i helgen enligt detta recept
    mariannslchf.se/

    Körde den i en grillpåse det står folie på sidan..

    Griljering gjorde jag med en äggula, sirap och valfri senap samt ströbröd.

    Givetvis så köper man inte en färdigkokt urk


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • La Lola
    Frontline skrev 2011-12-21 13:43:26 följande:
    Jag gjorde en så otroligt god julskinka i helgen enligt detta recept
    mariannslchf.se/

    Körde den i en grillpåse det står folie på sidan..

    Griljering gjorde jag med en äggula, sirap och valfri senap samt ströbröd.

    Givetvis så köper man inte en färdigkokt urk
    Jo här gör man det.
    Jag känner verkligen ingen skillnad på de o nån hemmagjord.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Faile

    Jag gjorde min skinka förra året i 150 grader tills kött-termometern visade exakt 72 grader.
    Vill minnas att det tog ca 8-9 timmar eller så   


    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Fru KM

    Köpte färdigkokt för första gången som vi griljerat( ägg, skånsk senap o ströbröd) och tycker den smakade riktigt bra

  • rockaroll

    Färdigkokt kan man ju aldrig misslyckas med! Eller har du redan köpt en rå?

  • Emitza

    Jag vill göra en från grunden :) vill göra i ugnen! Det är nog mest det där täcket man lägger på efteråt.. Hur jag gör en riktigt god?

  • Faile
    Emitza skrev 2011-12-21 14:19:04 följande:
    Jag vill göra en från grunden :) vill göra i ugnen! Det är nog mest det där täcket man lägger på efteråt.. Hur jag gör en riktigt god?

    Som någon skrev ovan, ägggula, senap och sirap. Blanda och smeta över hela skinkan och sen hälla på ströbrödet och in i ugnen på grill.
    Just sirapen tycker jag är viktig, eftersom det blir en liten karamellisering som passar bra till senapen.  
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • rockaroll

    Ett ägg, två matskedar senap och sen strör du strödbrödet över skinkan tills det inte fastnar mer.

  • MissUnderstood

    Nej nej enj, jag håller inte med helt i något av inläggen ovan.
    Jag gör ALLTID min egen skinka i ugnen och jag kör den på 125 grader (ju lägre temp desto längre tid, men desto saftigare skinka). Jag tillagar dessutom alltid skinkan i en stekpåse. Jag tar ut skinkan när termometern står på 65 grader.
    En riktigt saftig skinka får du när tempen är 70 grader och tar man ut skinkan ur ugnen när tempen står på 65 grader så blir skinkan perfekt! Skinkan eftersteker nämligen en stund efter att du tagit ut den ur ugnen, eftersom det är ett sånt stort köttstycke. Tar man ut den vid 65 grader blir den PERFEKT saftig och inte torr och överkokt!


    En Smak Av Karin - ensmakavkarin.wordpress.com
  • stingrocka

    Vi kör alltid med färdigkokt, tycker inte alls den som man kokar hemma blir lika god..


    Däremot när du gör griljeringen, som jag sett är det fler som tipsat om ägg, senap och ströbröd. Jag brukar också ha i honung, det tycker jag blir jättegott och jag får alltid frågor på vad det är i griljeringen!!

  • Boost
    MissUnderstood skrev 2011-12-21 21:19:17 följande:
    Nej nej enj, jag håller inte med helt i något av inläggen ovan.
    Jag gör ALLTID min egen skinka i ugnen och jag kör den på 125 grader (ju lägre temp desto längre tid, men desto saftigare skinka). Jag tillagar dessutom alltid skinkan i en stekpåse. Jag tar ut skinkan när termometern står på 65 grader.
    En riktigt saftig skinka får du när tempen är 70 grader och tar man ut skinkan ur ugnen när tempen står på 65 grader så blir skinkan perfekt! Skinkan eftersteker nämligen en stund efter att du tagit ut den ur ugnen, eftersom det är ett sånt stort köttstycke. Tar man ut den vid 65 grader blir den PERFEKT saftig och inte torr och överkokt!
    Vilken sorts skinka är det du köper när du gör enligt denna beskrivning?
    Har du den griljerad under hela den tiden i stekpåsen?
  • MissUnderstood

    Jag köper alltid en rimmad julskinka (svensk) och griljerar den gör jag först när den är klar i ugnen, har svalnat och svålen är borttagen

  • Boost
    MissUnderstood skrev 2011-12-21 21:36:01 följande:
    Jag köper alltid en rimmad julskinka (svensk) och griljerar den gör jag först när den är klar i ugnen, har svalnat och svålen är borttagen
    Tack så mycket för tipsen!
    Ska göra efter din metod i morgon Glad
  • MissUnderstood
    Boost skrev 2011-12-21 21:40:06 följande:
    Tack så mycket för tipsen!
    Ska göra efter din metod i morgon Glad
    Lycka till! Hoppas din blir lika bra som min blev!
Svar på tråden Hjälp mig göra den goda julskinkan...