• ELHU

    matpaj!! smördeg eller deg/bröd i botten?

    Som rubriken lyder... har bara gjort paj med pajdeg... aldrig med smördeg.

    Är det gott med smördeg i botten ist?  De som man kan köpa på rulle i butik.

    Ska göra en skinkpaj...   

  • Svar på tråden matpaj!! smördeg eller deg/bröd i botten?
  • Kalasbraigt

    Gör egen :) mindre tillsatser och mindre fett också som gör det nyttigare :)

  • trettioplus

    Mördeg brukar man använda. Du hittar recept i närmaste kokbok. Annars går det bra med lika delar fett och mjöl.


    Att bära polotröja är som att bli strypt av en mycket svag människa
  • BuoBä

    Om du ska göra en vanlig paj med äggstanning eller annan vätska i som du sen gräddar så är det lite bortkastat med smördeg eftersom det blöta gör att smördegen inte blir sådär frasig och puffig. Det går såklart, men det är bättre med egengjord pajdeg.


     


    Om du däremot är ute efter ett pajskal som du gräddar, fyller med tex en varm stuvning och serverar direkt så passar smördeg bra. Då hinner inte fyllningen blöta och tynga ner botten på samma sätt.

Svar på tråden matpaj!! smördeg eller deg/bröd i botten?