• Fidelis ad urnam

    Hur länge bör oxfilén ligga framme för att den ska bli rumstempererad?

    Jag har en ganska stor oxfilébit på 1,4 kilo som vi ska äta i morgon kväll.
    I alla recept jag läst hittills står att köttet ska vara rumstempererat och jag undrar nu hur länge köttet bör ligga framme för att bli just rumstempererat.
    Låter som en otroligt korkad fråga, jag vet. Men om man inget frågar får man inget veta  

  • Svar på tråden Hur länge bör oxfilén ligga framme för att den ska bli rumstempererad?
  • Balahir

    jag brukar låta köttet ligga framme ungefär en timme om jag har en bit.

  • Fidelis ad urnam
    Balahir skrev 2011-12-30 20:15:42 följande:
    jag brukar låta köttet ligga framme ungefär en timme om jag har en bit.
    Ok. Det krävs väl att köttet ligger framme bra länge för att det ska riskera bli dåligt va?
  • Balahir
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-30 20:16:35 följande:
    Ok. Det krävs väl att köttet ligger framme bra länge för att det ska riskera bli dåligt va?
    absolut, det ska ligga bra länge för att riskera det :P
  • Anton Ring
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-30 20:16:35 följande:
    Ok. Det krävs väl att köttet ligger framme bra länge för att det ska riskera bli dåligt va?
    Du kunde ha tagit fram den igår och legat tills ikväll utan att oroa dig det minsta att den skulle blivit dålig.

    Ska du steka skivor och skurit upp dom, så räcker det med 1h.
    Annars skulle jag nog ta 2-3h för säkerhets skull
  • Fidelis ad urnam
    Anton Ring skrev 2011-12-31 12:43:14 följande:
    Du kunde ha tagit fram den igår och legat tills ikväll utan att oroa dig det minsta att den skulle blivit dålig.

    Ska du steka skivor och skurit upp dom, så räcker det med 1h.
    Annars skulle jag nog ta 2-3h för säkerhets skull
    Jag ska helsteka den i ugn. 
    Tog fram den i morse och ska köra in den i ugnen runt 14. 
  • Anton Ring
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-31 12:45:55 följande:
    Jag ska helsteka den i ugn. 
    Tog fram den i morse och ska köra in den i ugnen runt 14. 
    Om den inte är fryst så låter det bra, bättre att man haft framme den lite för länge än för lite.
Svar på tråden Hur länge bör oxfilén ligga framme för att den ska bli rumstempererad?