• Michanna

    smörgåstårta utan skaldjur och leverpastej.

    Behöver hjälp. Ska på torsdag ha massor av gäster då maken fyller 40. vi ska göra smörgås tårtor hade vi tänkt men försöker göra en bra utan skaldjur och leverpastej då jag inte tål ( skaldjur. ) och inte gillar leverpastej.

    Vad kan man då ha i dom ?    

  • Svar på tråden smörgåstårta utan skaldjur och leverpastej.
  • LitenR

    Vi brukar laga med skinkröra... det tycker jag är godast :)

    creme fraiche
    majonäs
    skinka
    saltgurka
    purjolök
    rivet äpple
    örtsalt
    (riven ost om man vill)

    brukar oftast blanda ut röran med matlagningsgrädde för att få den lite lösare och "drygare"

  • Amoudara

    Här är ett recept har dock inte gjort den själv:


    Skinkröra 400 g majonnäs 2 dl gräddfil 200 g rökt skinka 2 dl purjolök 6 ägg
    Baconröra 300 g majonnäs 3 dl gräddfil 1 dl sweet chili sås 2 pkt bacon
    Majonnäs Skivad ost (färdigskivad, fyrkantig - t.ex. Gouda) Sallad Körsbärstomater Rökt skinka Kokt ägg

    Koka äggen och låt dom svalna. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Strimla skinkan (ca 1cm breda bitar), finhacka purjolöken och hacka äggen och blanda ner allt i bunken.
    Skär baconet i ca 3 cm breda bitar. Knaperstek det i en torr stekpanna och låt sedan fettet rinna av på hushållspapper. Rör ihop majonnäs, gräddfil och sweet chilisås. Blanda ner baconet i bunken.
    Kantskär brödskivorna. Lägg 3x4 stycken på en bricka. Bred ut hälften av skinkfyllningen, lägg på ett lager bröd ovanpå. Bred ut hälften av baconröra, lägg på ett lager bröd till.
    Upprepa med resten av fyllningen, avsluta med ett lager bröd. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka.
    Plasta tårtan och ställ in den i kylen över natten.
    Bred ev. lite mer majonnäs runt på smörgåstårtan för att osten ska fästa.
    Använd färdigskivad fyrkantiga ostskivor och tryck fast dessa runt kanten.
    Dekorera tårtan, t.ex. med sallad, ost, skinka, tomater, kokt ägg, gurka och persilja.
  • MeMayo

    Det är gott att göra med olika köttfyllningar.. ett exempel är att ta nåt som heter salt rulle typ finns i delikatessdisken eller ibland som skivat pålägg, det hackar man och blandar med en pepparrotsgrädde.. bara att vispa grädde och blanda i en liten klick majonäs och den pepparrot som man köper på tub... och i med köttet sen smaka av med salt och peppar.
    sen brukar jag även ta vanlig skinkost som man kan hotta upp lite med tex purjolök mer skinka och ev lite senap.. rör i lite lös grädde eller gräddfil för att få en mer bredbar konsistens.. 
    skinka som man hackar och blandar med hackad smörgåsgurka och hackad purjolök eller rödlök och sen gör en röra med gräddfil, vispad grädde och lite majonäs..
    nåt som är gott att blanda i som krydda i olika skinkröror är worshestersås eller hur det stavas..
    salami är oxå gott att ta istället för skinka..   

    tycker man om fisk är det gott med tonfiskröra.. blanda bara gräddfil, creme fraiche, majonäs och kryddor med tonfisk och ev purjolök eller rödlök..
    finns även en böcklingpastej att köpa på tub som är ok om man blandar ut den lite och gräddfil eller liknande.    

  • Litenåfin

    Skinkröra på skinka, ananas, blekselleri, majonäs, crème f och lite vispad grädde. Mums! :)

  • Orolig2

    Man kan göra kasslerröra. Då kör man kassler i matberedaren. Blanda med purjo och paprika kört i matberedare och sedan majonnäs samt cr. fraîche

Svar på tråden smörgåstårta utan skaldjur och leverpastej.