• MajaVira

    Baka med gammal kesella?!

    Jag bestämde mig för att baka sista omgången lussebullar för denna jul och satte en deg på jäsning. När jag plockade undan såg jag att datumet kesellan gick ut för två veckor sedan...

    Är det någon ide att baka ut bullarna eller är det bara att hiva allt i soptunnan?

  • Svar på tråden Baka med gammal kesella?!
  • IsDimma

    Den såg inte dålig ut. Inte heller luktade den illa. Klart du ska baka ut bullarna, grädda och äta dom

  • MajaVira

    Då jag använder kesella så sällan vet jag faktiskt inte exakt hur den borde se ut... Den var lite lös i konsistensen, men luktade inte illa. Jag får ta ett smakprov av degen och se om det verkar okej.

  • Boel1

     Såna produkter brukar hålla ganska mycket längre än vad bäst före datumet säger! Så det går säkert jättebra! Jag har ätit yoghurt som var två veckor för gammal, och jag kände ingen skillnad i smak jämfört med en färskare!

  • MajaVira

    Både deg och färdiga bullar smakar helt okej! Tack för svaren, är själv väldigt överdriven med bäst-före-gränsen så hade definitivt kastat kesellan om jag sett att datumet gått ut men det kändes så väldigt onödigt att kasta hela den färdiga degen...

    Dock inser jag varför jag normalt inte bakar bullar, HATAR verkligen att kladda med degen... Tacka vet jag muffins och småkakor.

  • MajaVira

    Och slutresultatet blev; ca 60 bullar i soporna. Endast två blev uppätna igår kväll och efter några timmar fick jag magsjuka. Oavsett om bullarna var orsaken eller inte är de numera klassade som hälsovådliga...

Svar på tråden Baka med gammal kesella?!