• Lilly Li

    Fyllningar till bullar/vetebröd

    Hej!
    Vilka är era bästa fyllningar till den klassiska vetebrödsdegen?
    Gör ni snurror eller gör ni längder?

    Har fått en assistent nu som kan knåda åt mig, så här ska bakas!

  • Svar på tråden Fyllningar till bullar/vetebröd
  • trollet83

    Jag brukar göra en fyllning med smör, socker och krossade nötter..jättesmarrigt!

  • gravid

    När jag kavlat ut degen brer jag först med smör sen min egen mandelmassa sen strör jag socker o kanel!!

  • pegafo09

    Har med fått en assistent och ska baka som en tok!! Skrattande Letade efter goda recept så jag ska kika inom här och se om det finns några goda bullar att göra =)

  • Cia o krabaten

    Rivet äpple socker och kanel

  • Boost

    Kavla ut och gör små fyrkanter.
    Lägg en klick hallonsylt och marsankräm på mitten.
    Nyp ihop hörnen.

    Pensla som vanligt med ägg och pärlsocker!

  • plutteluddelutt
    Boost skrev 2012-01-03 22:17:24 följande:
    Kavla ut och gör små fyrkanter.
    Lägg en klick hallonsylt och marsankräm på mitten.
    Nyp ihop hörnen.

    Pensla som vanligt med ägg och pärlsocker!
    den var ny för mig, måste testas vid tillfälle!

    min favvo är mandelmassa med grön färg i samt hackade pistagenötter 
  • principessan

    Jag gör som tessisa! Fast med hemgjordblåbärssylt och hemgjord vaniljkräm viker ihop rutorna och lägger i aluminiumformar! Sååå goda

  • Boost
    plutteluddelutt skrev 2012-01-03 22:24:17 följande:
    den var ny för mig, måste testas vid tillfälle!

    min favvo är mandelmassa med grön färg i samt hackade pistagenötter 
    Väldigt smakliga. Det blir som dessa;
    http://www.kungsornen.se/Recept/Bakning/Bullar/?rid=771
    Men då med marsan och sylt istället som fyllning.

    Åh, får dina sån smak som på de pistagebullar som man köper?
    Eller hur får de till pistagesmaken, kanske finns pistageessens?!
  • Boost
    principessan skrev 2012-01-03 22:34:34 följande:
    Jag gör som tessisa! Fast med hemgjordblåbärssylt och hemgjord vaniljkräm viker ihop rutorna och lägger i aluminiumformar! Sååå goda
    Ohlalaa, blåbärsylt lär ju vara riktigt gott i dem!
    Tur att det är barnkalas snart så att jag får anledning att baka lite extra :)
  • principessan

    Man kan ju ta frysta blåbär med lite socker också

  • plutteluddelutt
    Boost skrev 2012-01-03 22:35:50 följande:
    Väldigt smakliga. Det blir som dessa;
    www.kungsornen.se/Recept/Bakning/Bullar/?rid=...
    Men då med marsan och sylt istället som fyllning.

    Åh, får dina sån smak som på de pistagebullar som man köper?
    Eller hur får de till pistagesmaken, kanske finns pistageessens?!
    det lär ska finnas pistageessens att köpa men inte här i min lilla stad. vill man ha "köpefeeling"  så tar man gärna rejält med smör under och ganska mycket mandelmassa. göör goa! dessa fick av mina mycket kinkiga kusinbarn betyget "kan jag få en till av dom där goda bullarna" :)
     
  • Boost
    plutteluddelutt skrev 2012-01-03 22:54:13 följande:
    det lär ska finnas pistageessens att köpa men inte här i min lilla stad. vill man ha "köpefeeling"  så tar man gärna rejält med smör under och ganska mycket mandelmassa. göör goa! dessa fick av mina mycket kinkiga kusinbarn betyget "kan jag få en till av dom där goda bullarna" :)
     
    Haha vad härligt, ja de ärligaste svaren får man från barnen :)

    Var tvungen att googla :) Finns tydligen en essencebutik här i Sthlm som har det.
    Tack för tipsen! Ska prova i helgen :)
  • Lilla o

    som jag minns blev de mycket goda men har inte testat på många år... chokladsmörkräm och kokosflingor, tänk på att ha rejält med smör eftersom kokosflingorna suger upp en del. Här blir det oftast med smör, vanilijsocker och strösocker. 

  • Ann Lee

    Mina favoritfyllningar:

    Marsánkräm och blåbärsmarmelad
    Marsánkräm och hallonmarmelad
    Blåbärsmarmelad och vaniljsmör (vaniljsocker, socker, smör och kardemumma)
    Kokosröra (kokos, socker, smör och vaniljsocker)
    Choklad och hallon (smör som bres på degen, bred på hallonmarmelad och riv över mörk choklad)
    Citrus (smör, socker, vaniljsocker, rivet clementinskal eller apelsinskal)

    Jag brukar göra vetebröd ganska ofta så har rätt så många varianter på min blogg - snurror, snäckor, butterkaka, kransar och längder. Om du scrollar långt ner hittar du även hur man flätar längder med fem och hur man gör stora kanelsnurror.

    Denna länk går till alla inlägg som taggats med vetebröd. Du måste även klicka på äldre inlägg för att se hur man gör fyllda och flätade längder om jag inte minns fel.
    http://frostrosor.blogspot.com/search/label/vetebr%C3%B6d


    Säg till i en tråd om du vill komma in på min sida så lägger jag till dig i adressboken!
  • Luna777

    Vaniljfyllning.
    150g smör, 1½dl vaniljsocker, 1 dl socker 2 tsk potatismjöl( binder fyllningen så den inte flyter ut i formen) , ½ tsk kardemumma.

    Mandelmassefyllning,
    100g smör, 150-200g mandelmassa, 1 dl vaniljsocker, 2 tsk potatismjöl

    Kanel/vaniljfyllning
    150g smör, 1½dl socker, ½tsk kardemumma, 1½msk kanel ( ellere mer beroende på hur mycket kanel den ska smaka) , 2 tsk potatismjöl

    Jag mixar ihop till en smörkräm som jag breder ut då vet jag att de blir lika över hela bullen.. Å ja jag gör oftast snurror..;)   
           

  • Filip1990

    Vanliga kanelbullar:


    Plattar ut degen med kavel. Brer med smör, ströar med socker och kanel.

    Vill man ha något lite roligare kan man blanda socker och smör, kanske med karamellfärg, och lägga det i en liten klump och sluta degen omkring. Då blir det lite "guggamugg" i bullen.

  • Laine

    Choklad är jättegott att fylla med.
    Jag kavlar ut degen som vanligt. Sen brer jag på smällt choklad. Antingen vit choklad eller mjölkchoklad. Och rullar ihop som man gör med vanliga kanelbullar :)


    Penslar med ägg. på med ev pärlsocker eller kokos och in i ugnen. 

Svar på tråden Fyllningar till bullar/vetebröd