Hummus:
1 burk kikärter mixas med 3 msk tahini, 2 vitlöksklyftor, 4 msk citronsaft, 1 tsk spiskummin, 3 msk olivolja, 1 kryddmått cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Ös upp i en skål, pudra med paprikapulver och ringla olivolja över. servera med pitabröd.
Grön linssallad:
Koka gröna linser tills de är mjuka, men inte mosiga. Blanda med finhackad rödlök, finhackad tomat, olivolja, balsamvinäger, vitlök, finhackad chili, salt och peppar.
Bulgur:
Blanda 2 dl kokt bulgur, 4 dl skuren slätbladig persilja, 1 kruka färsk mynta (hackad), 2 finhackade tomater, 2 msk citronsaft, 1 pressad vitlöksklyfta, 4 msk olivolja.
Spett med marinerad tofu i kuber varvat med coctailtomater
Skålar med goda oliver, cocktailkapris, marinerade vitlöksklyftor
Små pajer:
Jag brukar använda en muffinsplåt. Smörj plåten och täck muffinsformarna med utkavlad smördeg (finns fryst eller färsk). Fyll med en svampstuvning gjord på blandad svamp och havregrädde. Grädda i ugn.
Köp små pumpernickelskivor på rulle. Klicka på avokadoröra gjord på avokado, chili, citonsaft, vitlök, salt och peppar.
Ha gärna ett stort härligt fruktfat.
Ett gott bröd.