• BandetMellanDig

    Dokumentär om adoption - Filmvisning i Göteborg

    Vi är tre elever som genom ett projektarbete om adoption gjort denna dokumentärfilm. Dokumentärfilmen kommer att visas under tre olika tillfällen, på tre olika bibliotek i Göteborg, under januari 2012. Vi tänkte att några av er som bor i Göteborg skulle kunna vara intresserade att se filmen.


    För mer information: http://www.ffia.se/kalender/filmvisning-i-goeteborg.aspx 



    Bandet mellan dig och mig - En dokumentärfilm om adoption


     Adoption - ett ämne med många frågor. För hur kan man känna ett band med en person man inte är biologiskt släkt med? Hur påverkar egentligen omvärlden och miljön man växer upp i? Och vad skapar ett bättre eller sämre familjeband?


    Fem olika upplevelser - tre adopterade och två adoptivföräldrar.


    Denna dokumentärfilms syfte har varit att försöka få svar på några av alla dessa frågor, över hur en relation kan bli bättre eller sämre. I denna dokumentärfilm berättar adoptivföräldrar och adopterade om hur deras relationer blivit som dem blivit. Med både lika och olika upplevelser målar de upp en bild om hur deras band växt fram. Vissa har haft en bättre relation, andra en sämre. Men en sak har de alla gemensamt - viljan att älska och bli älskad.


    Representant för adoptionsorganisationen Familjeföreningen för internationell adoption medverkar och svarar på frågor på Stadsbiblioteket!


     

Svar på tråden Dokumentär om adoption - Filmvisning i Göteborg