• dilkevir

    Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?

    Min dotter brukar gå och simma med sin pappa en gång per vecka. Hittills har hon gått med honom in på herrarnas för att byta om men vi börjar fundera på om hon är för stor snart.
    Pedofila drag är inte så jättevanligt, så det är inte det vi oroar oss för främst, utan mer när andra män kan börja känna obehag av en "förpubertal" flicka i deras omklädningsrum. Eller när hon kan börja tycka att det är jobbigt att vara bland nakna män. Just nu bryr hon sig inte alls, är mer fokuserad på simningen.
    Vad tycker ni med ungefär jämngamla barn?

  • Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?
  • daddybear

    tror det där är något som hon är tillräkligt gammal för att avgöra själv, vill hon gå in till flickornas så lått henne göra det vill hon gå med pappa så gå med pappa.

  • Veritaslux

    Jag gick och simmade med pappa när jag var liten och jag var i den åldern när jag fick gå till damernas. Tror det fanns regler också, så det var inte mer med det... I den åldern går man ju i skolan och har gymnastik och simmar och får då klara att duscha och byta om själv.


    Mamma till underbar dotter född 19 juni 2011
  • 071001

    Säger som Pixels, i den åldern sköter man sig själv på gymnastiken och borde kunna göra så även i simhallen.

  • nyfiken flax

    Jag ringde vårt badhus med tanke på sonen som är 8. De hade ingen åldersgräns utan man får själv avgöra. De sa att de kan se till att nån personal är i omklädningsrummet om nåt barn känner sig orolig. Min son skulle absolut inte våga byta om själv på herrarnas, en gång kom en berusad man o skulle snacka med honom. Han var där med pappa då så det var ingen fara, men om han varit själv hade han nog blivit rädd.

    Har fått för mig att det är " snällare " på damernas???

    8 år känns som gränsålder, 10 känns absolut för stort tycker jag.

  • dilkevir

    Jo, det handlar inte om att hon inte kan byta om eller duscha själv. Det är nog de flesta barn i den åldern kapabla att göra.
     Mer om att hon känner sig osäker på vart hon ska gå (vet inte om ngn varit på Eriksdalsbadet i Sthlm, det är rätt stort...) och att det ibland är svårt att få skåp, osäker i kön till duschar, toa osv. En lite harig tjej helt enkelt.

  • såärdet

    jag tycker nog det är ganska precis där gränsen går. Jag har bara pojkar och vill inte ha dem med inne på damernas. De är 10 och 11 och det är ett par år sen den äldste själv sa att han inte ville gå in med mig.

    Har själv reagerat när jag stått i duschen och en ganska så stor pojke stod där och "stirrade" på oss damer...kändes inte helt ok faktiskt. Tror också att om det finns tjejer i samma ålder som en eventuell pojke i skolåldern därinne blir det nog ganska pinsamt.

    och tvärtom då förstås om en tjej går med in på herrarnas. Om det finns pojkar där i ungefär samma ålder som tjejen kan det nog kännas lite jobbigt.

    Men jag håller med andra i tråden att om hon klarar av det själv på gympan så klarar hon det säkert på badhuset också.

  • Kissekatt

    Vi "tränar" vår dotter att klara sig själv på badhuset. Hon är med mig i omklädningsrummet, men väljer ett eget skåp, byter om själv och tar sig själv till duschen osv. Går allt som det ska ses vi ute vid bassängen. Skulle problem uppstå finns jag ju där, men det är ett bra sätt att vänja sig tycker jag.


  • dilkevir

    Men på skoljympan är det ju inte lika stort, existerar inga köer eller sura kärringar! Det är skillnaden och anledningen att hon inte går själv.


    Vi funderar alltså på om de ska göra uppehåll i simningen tills hon känner sig säker nog att gå själv på damernas.

  • dilkevir
    Kissekatt skrev 2012-01-09 22:05:29 följande:
    Vi "tränar" vår dotter att klara sig själv på badhuset. Hon är med mig i omklädningsrummet, men väljer ett eget skåp, byter om själv och tar sig själv till duschen osv. Går allt som det ska ses vi ute vid bassängen. Skulle problem uppstå finns jag ju där, men det är ett bra sätt att vänja sig tycker jag.
    Det är en bra idé
  • Solskensöga

    Vår 9-åring går själv genom damernas. Det är tanken på att hon skulle kunna träffa på någon kille från skolan som gör att hon inte vill gå genom herrarnas. Hon tycker inte så mycket om att gå själv, utan föredrar när mamma är med så att hon får sällskap. Hon har varit i simhallen måååånga gånger och vet precis hur hon ska göra och hittar bra. Det är alltid många mammor med barn i omklädningsrummet och det känns helt tryggt.

    6-åriga lillasyster får än så länge följa med genom herrarnas. 

Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?