"Råkat" äta gorgonzola vecka 29
hej
Åt gorgonzola idag i en sallad utan att tänka mig för, nu är jag mkt orolig...
Någon som vet mera?
hej
Åt gorgonzola idag i en sallad utan att tänka mig för, nu är jag mkt orolig...
Någon som vet mera?
Vad är du orolig för?
bakterier, kan det inte vara farligt när man är gravid?
På slv.se kan du läsa precis allt du behöver veta om mat när du är gravid.
Du behöver inte vara orolig.
asså det som man ska akta sig för är ju listeria bakterien... men den kommer oftast bara när osten börjar bli gammal och kan inte tänka mig att dom skulle servera gammal ost, sen är det VÄLDIGT ovanligt att man åker på listeria.. så tycker inte att du ska oroa dig.
detta gäller inte om man värmer upp osten till kokpunkten!
Man ska inte äta gorgonzola när man är gravid, om den inte är upphettad till bubblande het. Det man riskerar är att få i sig listeria, men risken för detta är väldigt liten i Sverige.
ingen fara om osten inte ar gammal
Gjort är gjort.
Risken för listeria är dock liten.
Gammal eller inte. Det finns en listeriarisk iaf.
" Även ost gjord på pastöriserad mjölk kan innehålla listeria, eftersom osten kan ha förorenats under tillverkningen."
www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/