Banan och chokladtårta

utan mjölk, ägg och soja.
Tårtbotten
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl havredryck
50 g mjölkfritt margarin
1 banan
mjölkfritt ströbröd till formen
Fyllning
Oatly/Gogreens vaniljvisp
-Blanda alla torra ingredienser noga
-Smält margarinet och tillsätt det
-Blanda i havredrycken
-Mosa bananen och rör ned
-Häll smeten i en bröad rund normalstor form. Använd med fördel en form med avtagbar kant. -Grädda i 175 grader ca 30-35 minuter.
-Låt kakan svalna, dela den sedan i två delar. Bred på fyllningen.
Glasyr
50 g mjölkfritt margarin
2 msk havredryck
2 msk kakao
Ca 2 dl florsocker
-Blanda margarin, havredrycken och kakao i en kastrull. Rör om tills margarinet smält.
-Ta av från värmen och rör ned florsockret. Vispa smeten jämn.
-Låt svalna något och bre sedan över kakan. Om du vill kan du dekorera tårtan med strössel eller godis (eller efter eget tycke).
Tips!
Blir även bra som chokladkaka utan fyllning. Går även bra göra som muffins i formar. Om du gör dubbelsats blir det lagom för en långpanna. Om du väljer långpanna; skär då upp i rutor när glasyren stelnat.
Det går också att dekorera med smörkräm som på bilden, men kakan kan bli i sötaste laget då.