sushi - tips på fyllningar
På söndag ska vi göra egen sushi, vi brukar bara göra det vanliga.. vill gärna ha tips på vad ni brukar ha i era rullar? =)
På söndag ska vi göra egen sushi, vi brukar bara göra det vanliga.. vill gärna ha tips på vad ni brukar ha i era rullar? =)
Sparris stekt i smör och vitlök
färskost (gärna med rostad lök i rullarna)
chilimayo
Allt detta menar jag i rullar. Vi testade med banan. Hälften tyckte om det, jag delade inte den uppfattningen.
Personligen tycker jag bäst om att göra egna rullar. Dom är roligare att göra eftersom man verkligen kan använda fantasin.
Lycka till!
hur gör du chilimayo? =)
Först gör jag vanlig mayo, vispar lite mer än vanligt. sen blandar jag i färsk chili eller chilipasta, beror på vad jag har hemma.
Hemma gjord sushi är verkligen toppen. Men man fastnar lätt och gör samma fyllning som man vet funkar varje gång. Jag brukar ha lite nätmelon i. Tycker det för höjde smaken :)
Ett tips är väl att göra vanliga nigiris (riskuddarna med fiskfile på) och sen använder du din fantasi i rullarna. Jag jobbade på ett ställe som hade färskost, nån ört och rostbiff i. Dom var väldigt populära.
Gör rullar och slå sen in dem i parmaskinka, grymt gott.
Mango! Passar jättebra med sushiriset.
Chilimayo blir det iaf :) melon och mango? Jag är skeptisk ;)
Jag brukar ha avocado, crabfish, gurka och majjo i mina rullar. Sjuuuukt gott! Såhär blir de: (Recept finns här!)
Men du måste testa rostad lök, så sjukt gott! Gärna tillsammans med chilimayon tror jag, en av mina favoritrullar på ett toppenställe har en rulle med rostad lök och lite sting, galet god.
Konstig fråga kanske, men när ni skriver mayo, menar ni då majonnäs?
Yes. Vet inte riktigt varför jag stavar det så.
Jag brukar ha kräftstjärtsröra i. Blir galet gott!