"Svarvade morötter" och lättmjölk... Vad ger vi barnen?
Vi lever i ett före detta bondesamhälle men våra barn idag vet inte vad maten de äter kommer ifrån!
McDonalds och skolokökens "minimorötter" sägs vara svarvade för att de ska bli "gulliga" (?)! Det kallar jag att misshandla mat...
För barn över 2 år serveras (enligt livsmedelsverkets rekommendationer) lättmjölk där många av mjölkens naturliga näringsämnen tas bort och sedan åter tillsätts på kemisk väg.
Mycket i vår vardag kan tyckas kemisk och konstgjort delvis för att det ska se gulligt ut. Jag tycker det är tragiskt med tanke på vårt ursprung.
Kött, ägg och mjölk är från djur som vi i vissa fall slaktar.
Morötter växer i jorden och är jordiga när de plockas.
Fisken simmar i vatten och fångas på olika sätt.
Grönsaker växer och mår bättre och vi ger dem lite "bajs" då och då...
Är det fel att barnen får växa upp med denna kännedom? Självklart berättar man det på ett sätt som är åldersanpassat men jag vet att vissa vuxna ogillar detta.
Vad tycker du?