JanaLiiN skrev 2012-02-08 13:30:34 följande:
Jag tror att du vispat grädden för hårt, så att den blir smör (klumpar) och vassle (vätska). Du kan ha i karamellfärgen innan du börjar vispa.
Hur varmt är det där du spritsar? Öppna ett fönster en stund om du tror att det är för varmt...
Jag vispar absolut inte den för hårt innan jag börjat spritsa, men det bildas alltså vätska o klumpar efter en stunds spritsande. Är det värmen som gör det?
Nej, jag har väl normal rumstemperatur men det kan kanske underlätta om det är svalare ¨å?
Elli47 skrev 2012-02-08 13:31:49 följande:
Jag har väl spritsat en och annan tårta i mina dagar. Det blir rinnigt för att det blir varmt, grädden börjar smälta helt enkelt. Nu vet jag inte hurdan sprits du har men de i plast och papper blir ju varma när man håller i dem. Försök ha det så kallt som möjligt där du jobbar och gärna att grädden också är kall. Färgen brukar jag sätta i när jag har vispat en stund, då sprätter det inte lika mycket.
Varför tillsätter du färgen senare? Menar du att det stänker när du vispar?