• Brilla

    Ryckningar i huvudet på bebis - erfarenhet?

    Igår fick min dotter på 3 månader någon form av anfall. Hon började gallskrika och huvudet ryckte åt höger under ca en kvart. Hon var helt slut efter "attacken". Hon hade ingen feber... Hon undersöktes av en läkare. De hittade inget fel då. Vi ska på vidare undersökning. Någon som har erfarenhet av detta? Orolig förälder

  • Svar på tråden Ryckningar i huvudet på bebis - erfarenhet?
  • Nasinnil

    Våran dotter har fått små spasm, anfall. Hon får dem lite då och då. Vi åkte in till akuten igår, nu dagen efter så fick vi träffa barnläkare på barn- och ungdomsmottagningen. Vi kommer gå på EEG nästa vecka då de befarar att det är epileptiska anfall. Hennes håller inte så länge som ditt barn dock, utan "bara" 3-5 sekunder (som man ser tydligt).

    //också orolig 

  • Nasinnil

    Nu har vi varit på sjukhuset i tre dagar i omgångar. Idag fick vi träffa en kramp-specialist och vi visade honom en film vi lyckades få med ett "anfall" från igårkväll. Han trodde inte att det var kramper. Det doktorerna trodde att det var istället är; 
    Just vid denna ålder (6,5 månader) så ändrar matsäcken läge i kroppen, det leder till att mycket mera kräks och syra kan bildas. Det som händer när hon rycker är att hon får upp syra i halsstupen, vilket nu är mycket svårare pga. lägesändringen. Det är inte säkert att hon kräks upp det ända till munnen, utan det räcker med att det kommer upp en bit för att hon ska rycka till. Hon gör alltså detta "hyss" för att det är så äckligt... Det ser ju inte OK ut när hon får så - man reagerar. 
    Så nu har vi iaf fått receptbelagt magsyredämpande medel (likt losec för halsbränna) som vi ska ge varje dag i 2 veckor. Om det försvinner inom 2 dagar så kan vi verkligen pusta ut!

  • spuff

    TS: började ert barn rycka efter att ha skrikigt länge eller ryckte hon först och skrek sen? Min äldsta ryckte åt sidan med huvudet efter att ha gråtit länge, efter att ha ramlat när hon lärde sig krypa. Då var hon ca 6 mån. På akuten sa läkaren att det var en normal reaktion.

  • thecarseatlady

    Jag vet barn som har fått det som biverkning av vaccin. Har flickan möjligen nyss vaccinerats?

  • Saaa81

    Vår dotter ryckte/drog huvudet upprepade gånger åt ena sidan för nån vecka sen. Efter det har hon gjort det nästan varje dag. Oftast bara en gång i taget, alltså mer som en rörelse än en ryckning. Hmm, svårt att förklara... Jag var först inte så orolig, men bokade tid hos läkaren ändå. De kontrollerade reflexerna, vilka var ok. Men vi fick en remiss för att göra EEG och kontrollera att det inte är kramper. Nu efter läkarbesöket känner jag mig jätteorolig. Min magkänsla säger mig att det inte är något allvarligt, men jag blev nervös av att läkaren tog det så allvarligt. Vi kan dock avbryta henne (vår tjej) när hon rycker m huvudet, vilket läkaren sa är ett bra tecken.

    Jag hoppas det bara är nåt hon fått för sig eller utveckling i nervsystemet (som jag läste nånstans).

  • millysmamma1

    saaa81 hur har det gått för er? har nämligen en dotter på 6 månader som typ beter sig på samma sett som du skrev att din dotter gjorde..

    mvh orolig mamma

Svar på tråden Ryckningar i huvudet på bebis - erfarenhet?