• Lellehs

    Att frysa burköl?

    Vad händer när man fryser en 33cl burk öl och sen tar upp den ur frysen?
    börjar den spruta när man öppnar den då? eller det är bara när man halvfryser den? 
    Exploderar den överhuvudtaget? 
     
    Jag vet ju att när man fryser en öl så fryser inte alkoholen, så när du man fryser den helt och sen öppnar den så är det bara alkoholen som är flytande.. Men min sambo säger att den exploderar?!?! vilket jag tycker är jätte konstigt...
    Jag vill ha det till att om man fryser den helt så är alkoholen inte frusen. 
    det som kan hända däremot när en ölBURK fryser är att den kan spricka i och med att det expanderar...

    usch vad krångligt det blev nu...
    frågan är alltså:

    kan det hända att ölen exploderar/sprutar när man öppnar den frusen eller halvfrusen?!      

        
     
  • Svar på tråden Att frysa burköl?
  • viseversa

    Ja jag glömde ett sexpack öl i frysen en gång i min ungdom och kan säga att dom hade exploderat iallafall. Det var öl fan överallt i hela frysen=(

  • Lacey

    Öl och cider fryser helt då alkoholhalten inte är så hög. Massan brukar expandera när burkar eller flaskor blir helt frusna och då spricker de.

    Är de halvfrusna brukar inget hända.

Svar på tråden Att frysa burköl?