• atool

    Hur gör man glasskräm?

    Läste om att man kunde göra det.

    Någon som har recept?

  • Svar på tråden Hur gör man glasskräm?
  • Nånting

    Glasskräm är det en del som kallar det när man blandar vispad grädde och vaniljkräm. Det finns något som heter råkräm också, en kallrörd vaniljkräm med vispad grädde i. Går att frysa till glass. Prova att googla på det.

  • Nasrin

    3 dl vispad grädde o 3 dl färdig marsansås = glasscreme :)

  • atool
    Nasrin skrev 2012-02-20 19:12:09 följande:
    3 dl vispad grädde o 3 dl färdig marsansås = glasscreme :)
    Tack!{#emotions_dlg.flower}
  • Envira
    Nasrin skrev 2012-02-20 19:12:09 följande:
    3 dl vispad grädde o 3 dl färdig marsansås = glasscreme :)
    färdig marsansås, nej fy!! Kräks
    Gör en egen vaniljcreme istället, hur enkelt som helst
  • atool
    Envira skrev 2012-02-23 10:49:15 följande:
    färdig marsansås, nej fy!! Kräks
    Gör en egen vaniljcreme istället, hur enkelt som helst
    Har du ett bra recept på egen vaniljcreme?
  • Envira
    atool skrev 2012-02-23 19:58:09 följande:
    Har du ett bra recept på egen vaniljcreme?
    brukar köra leilas recept!

     5 dl mjölk, 3%
    1 st vaniljstång
    1.5 dl strösocker
    7 st ekologiska äggulor
    1.5 dl maizena
    50 g mjukt smör
     

    Koka mjölken och vaniljstången (skrapa ur frönen först)
    vispa socker, gulor och maizena fluffigt, häll i mjölken under vispning. häll tillbaka i kastrullen och koka upp försiktigt, så fort det börjar tjockna så häll över det i en kall skål. tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl 
  • Envira
    Nasrin skrev 2012-02-23 20:39:19 följande:
    jag tycker inte om egengjord vaniljcreme.
    nä, det var ju synd. Jag vill veta vad jag har i mina bakverk/min mat och vill ha rena smaker. Marsansås är bara massa e-ämnen och skit. 
  • atool
    Envira skrev 2012-02-23 20:02:18 följande:
    brukar köra leilas recept!

     5 dl mjölk, 3%
    1 st vaniljstång
    1.5 dl strösocker
    7 st ekologiska äggulor
    1.5 dl maizena
    50 g mjukt smör
     

    Koka mjölken och vaniljstången (skrapa ur frönen först)
    vispa socker, gulor och maizena fluffigt, häll i mjölken under vispning. häll tillbaka i kastrullen och koka upp försiktigt, så fort det börjar tjockna så häll över det i en kall skål. tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl 
    Tack snälla du för receptet!
  • Envira
    atool skrev 2012-02-23 21:17:32 följande:
    Tack snälla du för receptet!
    det var så lite :)
  • Majsan70

    Råkräm säger jag bara. MY GOD VA GOTT! Bättre än egen kokt kräm o tusentals gånger godare än marsan kräm. Enkelt som tusan att göra oxå.

  • atool
    Majsan70 skrev 2012-02-23 21:20:36 följande:
    Råkräm säger jag bara. MY GOD VA GOTT! Bättre än egen kokt kräm o tusentals gånger godare än marsan kräm. Enkelt som tusan att göra oxå.
    Berätta, hur du gör råkräm?
  • Majsan70

    4 p

    5 äggulor
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
    5 dl vispgrädde

    Vispa gulor, socker och vaniljsocker pösigt. Lättvispa grädden och vänd ner i äggsmeten.

  • atool
    Majsan70 skrev 2012-02-23 22:23:37 följande:
    4 p

    5 äggulor
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
    5 dl vispgrädde

    Vispa gulor, socker och vaniljsocker pösigt. Lättvispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
    Tack! Ska testa detta.
Svar på tråden Hur gör man glasskräm?