En maträtt som jag gärna vill tipsa om är det här:
Spätta med hetta heter den och jag fick receptet ifrån den här sidan http://martenssonskok.blogspot.com/2011/10/het-sas.html

Spätta med hetta 2 port
400 g spättafiléer
Sås
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 röd chilifrukt
1 msk gurkmeja
4 dl kokosmjölk
2 msk kycklingfond
salt och vitpeppar
Finhacka vit- och rödlök, kärna ur och strimla chilifrukten.
Blanda samman alla ingredienser till såsen i en gryta, koka upp och låt det småputtra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Undertiden som såsen småbubblar steker du spättafiléer i rejält med smör och wokar valfria grönsaker. När allt är klart hugger du in på maten och njuter!
Dock hade jag inte allt hemma när jag gjorde den här maträtten så jag la till och tog bort lite som jag själv tyckte.
Man måste ju inte följa recepten till punkt och pricka. Jag tror det är bättre att man går på känsla.
Jag kokade bland annat potatis till så det blev lite mer matigt. Sedan hade jag inte gurkmeja utan jag tog curry istället. Jag hade heller ingen kycklingfond utan jag tog fiskbuljongtärning. Kokosmjölk är riktigt spännande att laga mat med så det är ett måste i den här rätten. Supergott blev det i alla fall!