Vi är också lite kräsna
Några favoriter hos oss är:
Kyckling med Cashewnötter och lax med skaldjurssås som passar både till pasta och tex pressad potati (som omväxling mot bara kokt)
Kycklingen går rätt fort om man inte panerar/mjölar dem innan.
Kyckling med Cashewnötter
1 kycklingflé/port (inte såna mastodontstora då utan vanliga
)
1 gul lök i smala båtar
3 salladslökar strimlade
1 paprika i småbitar, eller motsvarande mängd av flera färger paprika blir ju finast
(Jag brukar dela och frysa in paprika så finns det alltid att ta fram istället för trista wokgrönsaker!)
Kycklingfond
Ostronsås
Fisksås
Maizena redning
Cashewnötter
Strimla kycklingen i lagom stora bitar som man inte behöver dela sedan när man äter.
(Lägg i en burk med vetemjöl i och skaka runt så de tääcks med mjöl.)
Stek i olja och salta
Fräs grönsakerna lite så de blir mjuka
Häll på kycklingfond(+ vatten), fisksås, ostronsås, ca 3-2-1 i mängd, men efter egen smak. smaka av och red sedan med maizena redning.
Lägg ner kycklingen ch cashewnötter och servera med ris.
Laxen: Kan antingen göras i kastrull eller ugn, såhär gör jag i ugn.
Lägg ut laxbitar antingen i portionsstorlek eller mindre tärningar i en ugnsfast form.
Blanda i bunke
1 burk CF, 2-2,5d matlagningsgrädde,
1-2 matsked hummerfond (Gör verkligen skillnaden!)
1/3 tub Kavli kräftost eller liknande
1/2 hackad rödlök
Häll över blandningen på laxen och grädda i ugn på ca 200 grader tills laxen är klar (12min?)
Servera ,med räkor och röd stenbitsrom för de som gillar det
Och pasta eller potatis till då.