• Forumvärd

    Vann du? Här hittar du vinnarna och recepten i Middagstipstävlingen!

    Nu har vinnarna korats!
    Tack alla som delade med sig av sina fantastiska middagstips!

    1:a pris: 3000:- i värdecheckar hos Findus
    2-10 pris: Grytlapp och grytvante värde 200:-

    Vinnarna i Findus Middagstipstävling blev Solig1:a pris La Lola. Som vann med en spännande modernisering av en klassiker!

    Tacokorvgryta

    Ingredienser:
    En bit falukorv (lagom nog för just din familj)
    Gul lök
    Röd paprika
    Matlagningsgrädde eller riktig grädde
    Creme bonjour Taco
    Salt och peppar

    Strimla korv och lök och stek den lite grann i en gryta.
    Tärna paprikan och lägg i.
    Häll på grädden och skeda i valfri mängd creme bonjour taco (efter tycke o smak)
    Låt puttra lite och smaka sedan av med salt och peppar.

    Servera med valfri pasta.

    Falukorv förekommer i många barnfamiljers meny skulle jag tro.
    Men falukorv måste inte serveras stekt tillsammans med makaroner.
    Nä, gör en smarrig och enkel tacokorvgryta istället! 

    2-10 pris:

    AbellA


    Pestolax med pressad potatis och morotstzatziki.

    4 port.

    4 bitar lax
    (Ca) 4 msk pesto
    ca 10 potatisar
    3-4 morötter
    10 cm gurka
    1 vitlöksklyfta
    2 msk creme fraiche
    salt och peppar

    Sätt ugnen på 150 grader.

    Lägg laxbitarna i en form. Bre ca 1 msk pesto på varje bit.
    Sätt in i ugnen ca 20 min  (Sätt in när potatisvattnet har kokat upp)

    Skala potatisarna och dela dom om dom är stora. Koka upp vatten i vattenkokaren. Häll vattnet över potatisarna och koka med en buljongtärning i vattnet.

    Riv gurka (ta bort den vattniga delen i mitten) och lägg i en sil för att rinna av, salta gärna så dras vattnet ur.
    Skala och riv morötterna (dessa kan också få rinna av om man vill).
    Riv vitlök och blanda med creme fraiche, salt och peppar.
    Strax före servering blandas gurkan och morötterna i.

    Pressa potatisen.

    Vill man kan man servera laxen med lite skirat smör.

    Nyttig och god rätt som inte tar särskilt lång tid att laga. Extra + att barn både älskar att laga och äta denna tzatsiki. En härlig stund ihop i köket även innan man sätter sig till bords!

    atool

    Kyckling med soltorkade tomater. ( 3-4 personer)

    Tre st. kycklingfiléer
    En burk (2 dl.) Creme Fraiche med fetaost & soltorkade tomater

    Gör så här:
    Skär tre kycklingfiléer i bitar eller låt dem vara hela.
    Lägg dem i en smörad eldfast form.
    Rör om Creme Fraichen
    och skeda över filéerna sedan och in i ugnen i 200 grader.

    Serveras med ris eller potatis och grönsaker

    Bara två ingredienser. Hur enkel som helst och så gott. Både vuxna och barn gillar denna rätten.
    Bara att ha hemma ingredienserna om man får oväntat besök.


    häjhäj


    Blåmusslor med pasta

    1 kg blåmusslor
    Vårlök skivad (eller hackad charlottenlök)
    Vitt vin
    Grädde
    Findus hackade vitlök
    Findus hackade chili 
    Persilja hackad
    Olja
    Pasta

    Börja med att sätta på pastavattnet för resten går fort att göra.Tvätta blåmusslorna noga, kolla att alla är hela och stänger sig som de ska. Fräs vitlök, chili och lök i olja några sekunder. Lägg i musslorna och rör runt. Häll på en skvätt vin och sätt på locket. Låt allt ångas/kokas tills musslorna har öppnats. Plocka upp musslorna och låt vinet koka ner lite. Häll i en skvätt grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt. Lägg i musslorna igen och pastan, gärna linguini, blanda allt försiktigt. Strö över persilja och färskriven parmesan, ät och njut med en bit gott bröd.

    Det här är en god, lättlagad rätt. Som nu har blivit ännu lättare att göra i om Findus färdig hackade vitlök och chili, man slipper brännande fingrar som riskerar hamna på fel ställe När vi i min familj vill äta något snabbt, lätt men otroligt gott som känns lite lagom lyxigt så väljer vi alla, stora som små, den här rätten.


    MissUnderstood


    Blomkålsgratäng med ädelost
    (4 personer)


    2 blomkålshuvuden
    3 pkt bacon
    2 dl vispgrädde
    3 dl mjölk
    1 köttbuljongtärning
    150-200 g ädelost
    Maizenaredning
    3 dl riven ost
    Salt & peppar


    Gör såhär:
    Dela blomkålen i små buketter.
    Koka blomkålen ca 5 min och lägg i en form.
    Strimla baconet och knaperstek det i stekpannan.
    Strö sedan baconet över blomkålen i formen.
    Blanda grädde och mjölk och koka upp under vispning.
    Smula ner buljongtärningen och ädelosten.
    Red av såsen med maizenaredning till lagom konstistens och häll den sedan över blomkålen.
    Strö över riven ost.
    Gratinera gratängen i ugnen tills den fått gyllenbrun färg, ca 20 minuter.

    God och snabblagad vardagsrätt som på ett smidigt sätt involverar mycket grönsaker. Perfekt för barnfamiljen!

    Shandi

    Creme Fraichetorsk med pressad potatis!

    Älskar den här maten för den innehåller både grönsaker och fisk, är lättlagad och barnvänlig!
    Min son som annars fått för sig att varken äta fisk eller grönsaker älskar denna rätt!

    Till 4 personer behövs

    2 Findus Torskfiléblock, helst inte genomfrusna
    3 Morötter
    1 purjolök
    5 dl creme fraiche
    2 dl grädde
    I fiskbuljongtärning
    Smör till pannan

    Potatis.

    Börja med att skala och sätta på potatisen. Det går bra att skära dem i mindre bitar om man vill att det ska gå fortare. Den ska ju ändå pressas!

    Dela därefter torskblocken i 4-5 bitar vardera.
    Salta lätt.
    Slanta purjolök och morötter, hetta upp pannan och lägg i morötter först med rejält med smör. Då dessa börjar mjukna, lägg i purjo och torsk.
    Låt stå och hetta till sig ca 6-7 minuter.
    Häll därefter i Creme Fraichen och grädden, samt en fiskbuljongtärning.
    Låt koka ihop, stäng av plattan.
    Smaka av med salt och vitpeppar.

    Pressa potatisen direkt på tallriken och servera med fisk och massa sås! Strö gärna lite persilja över.
    Receptet är barnvänligt, innehåller alla näringsämnen och billigt framför allt! Det är superenkelt att göra, och smälter i munnen efter!

    sär skriven

    Pasta d'Amore

    2 dl grädde
    2 dl vatten
    1 buljongtärning
    1 - 2 msk mjöl
    lite hackad gräslök
    en halv riven citron
    100 gram rökt lax
    löjrom

    Koka pasta vid sidan om
     
    Koka ihop  alla ingredienserna till såsen utom lax och löjrom. Koka i tre minuter, häll därefter i den rökta laxen i strimlor. Servera med den nykokta pastan (gärna färsk) och garnera med löjrom.

    Jag vill vinna! Dels är mitt recept en riktig vinnare som faktiskt omvänt fiskhatare, och dels behöver vi spara lite pengar till bröllopet i juli.   

    zanwer   

    Världens snabbaste lyxpasta

    I paket färsk tagliatelle
    Kalamataoliver
    1 paket fetaost
    Soltorkade tomater
    Coctailtomater
    Balsamvinäger
    Olivolja
    Salt och peppar

    Koka pastan enligt anvisningar.
    Skär coctailtomater, fetaost och soltorkade tomater i bitar.
    Rör ner i den färdiga pastan.
    Häll över balsamvinäger och olivolja efter smak, salta och peppra - blanda ihop.
    Servera med valfritt köttalternativ, eller ät som det är!

    Pastarätten som har "det lilla extra" utan krusiduller. Det är fantastiska smakkombinationer som för tankarna mot medelhavet. Perfekt för den slaskiga gråa Sverigevardagen!

    mandelblomma

    Pastarullar med parmaskinka och mozzarella
    Ingredienser 4 portioner

    8 pastaplattor- färska-
    2 paket mozzarella
    2 paket parmaskinka . har gjort på bara grönsaker och det är ett gott vegetariskt alternativ!
    1 paket cocktailtomater
    1 paket färska champinjoner
    1 zucchini
    3 dl grädde
    2 dl mjölk
    1-2 msk vetemjöl
    smör att steka med
    salt o peppar.

    Hacka alla grönsaker och klipp skinkan i bitar.
    Stek alla grönsaker och gör sedan en redning av mjölet och grädden och slå över grönsakerna. Låt koka upp så såsen tjocknar.
    Rör ner hälften av skinkan.
    Lägg ut pastaplattorna och lägg en klick sås i varje och rulla i hop dem och lägg i en form.
    Slå såsen över och toppa med en bit mozzarella på varje rulle. Strö över den skinkan som är kvar och dekorera med tomaterna, gärna på kvist.
    In i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
    Färdigt att servera!

    Tiro

    Kebabrulle" på spett

    500 gr nötfärs
    1 gul hackad lök
    ½ msk curry
    1 tsk spiskummin
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk sambal oelek
    salt

    Blanda allt i en skål. Dela upp färsen i 12 bitar. Ta ett grillspett och forma en "rulle" runt spettet. In i ugnen på 200-225 grader i ca 10 minuter. Serveras gärna med tzatziki (godast om den är gjord på turkisk yoghurt och ha även med saften från 1 citron) och ris. Om det finns mer tid så är det mycket gott att servera rotgrönsaker (i ugn) som tex potatis, morot, kålrot och palsternacka.
    Detta är en maträtt som passar vardag som till fest och tilltalar både ung som gammal.

    Ett stort grattis till alla vinnare!!Solig
    Inboxa mig era adresser snarast!

    Tävlingstråden hittar ni här:
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63614939-1.html
  • Svar på tråden Vann du? Här hittar du vinnarna och recepten i Middagstipstävlingen!
  • häjhäj

    Vad roligt med ett 2-10 plats pris, tack!

    Grattis till alla vinnare och speciellt till La Lola Solig 

  • sär skriven

    Men åh! Vad roligt! TACK!! Och stort grattis till alla andra, speciellt La Lola.


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
Svar på tråden Vann du? Här hittar du vinnarna och recepten i Middagstipstävlingen!