Godaste efterätten?
Ska ha gäster och kan verkligen inte komma på vad jag ska göra för efterrätt. Någon som har något tips?
Får gärna vara med choklad, sött och gott :)
Ska ha gäster och kan verkligen inte komma på vad jag ska göra för efterrätt. Någon som har något tips?
Får gärna vara med choklad, sött och gott :)
Gino gillar jag och det brukar vara uppskattat.
Pannakotta är nog det godaste som finns., brukar göra vaniljpannakotta med ett lager chokladpannakotta längst upp;) mums
Vitchokladmousse med bär eller tiramiso fast då måste du ha marsalavin.
Tack för tipsen! Pannacotta är gott men brukar göra det rätt ofta. Vit choklad äter jag inte, men tack för tipsen endå :)
mitchokladtårta med after eight
www.ica.se/recept
Den verkade god, och lätt att göra
Chokladfontdant med vaniljglass
Enklaste och godaste chokladsåsen (lyxig och krämig) till vaniljglass och valfria bär/kakströssel eller liknande för att piffa till serveringen: www.recepten.se/recept/chokladsaas.html
Den verkade god, och lätt att göra
www.recept.nu/1.325887/katarina_malmo/efterratter_godis/frukt_bar/hallonsuffle_med_jordgubbar
Hallonsufflé från Halv 8 hos mig, fast jag skulle mer kalla det frusen hallontårta/glass.
Gjorde denna lätta men otroligt goda efterrätt o bjöd på som tårta på sonens kalas idag. Den var verkligen skitgod, lite ovanlig men simpel att göra. Vi gjorde dubbel sats, frös in den imorse o bjöd på den kl 14, så den behövde inte frysa så länge. Den blev väldigt stor så det hade nog räckt med enkel sats till 6-7 pers.
Tur för mig finns det kvar i frysen... Smask.
Hur gör man egentligen pannacotta?? Måste man ha gelatin i?
Ja, man måste ha gelatin i pannacotta annars blir det inte pannacotta.
Vad blev det för efterrätt, eller har middagen inte varit ännu?
Barnsligt (barnsligt gott!) men underskattat tänker jag annars att en klassisk marängsviss är. Med hemmagjorda maränger och chokladsås då. Var och en kan blanda sin egen efterrätt med önskade proportioner av allt. Jag brukar koka chokladsås av kakao, socker och vatten, en dl av vardera, och en nypa salt. Blir superbra, det som blir över håller sig länge i kylen och är en bra bas för mjölkchoklad.
Supersemlan - karln skulle bjuda sällskapet på marängsviss förr, men upptäckte att han glömt vispgrädden. Vi testade då istället med turkyoghurt o tro mig, det var skitgott med glass, banan, maränger o chokladsåsen. En helt ny grej, så mycket fräschare. :) testa!