• Svar på tråden Halloncreme utan vin
  • P  P  Potatisgris
    mumrich skrev 2012-03-11 16:58:27 följande:
    Ska bjuda på detta till imorn: 

    www.mums.nu/index.php/choklad...ed-hallongele/

    Tänkte dock börja med att göra hallongelén ikväll, men har inget vitt vin. Borde funka ändå va? Kan man ersätta vinet med något?
    Länken säger att det inte finns nått där.
    hallonkräm är enkelt annars, kör det genom tesilen för att få bort kärnorna.
    Sen om man vill ha det fast, så värmer man upp det och tar lite potatismjöl.

    Vin är inte nödvändigt som så, men vill man ha den smaken som dom tänkt så är ju det ett måste.
    men du klarar dig bra utan.

    beroende vad du ska ha krämen till, så ska du fundera om krämen ska ah socker i sig.
  • mumrich

    Hm, skumt.

    Nåja, receptet är iaf:
    Hallongelé:
    ca 2 dl hallon
    2 msk socker
    2 msk vitt vin
    1 gelatinblad eller 0,5 tsk gelatinpulver


    1. Börja med att göra hallongelén. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Koka upp hallonen, vinet och sockret. Blanda i gelatinet.


    2. Häll försiktigt upp hallongelén i fyra lagom stora glas och ställ att stelna i kylen några timmar.


    Skrev fel i rubriken, det ska vara en hallongelé. Sen ska man göra pannacottan och hälla den över den stelnade gelén. Borde kanske ha sockret då så att det inte blir för surt?
  • P  P  Potatisgris
    mumrich skrev 2012-03-11 17:36:03 följande:
    Hm, skumt.

    Nåja, receptet är iaf:
    Hallongelé:
    ca 2 dl hallon
    2 msk socker
    2 msk vitt vin
    1 gelatinblad eller 0,5 tsk gelatinpulver

    1. Börja med att göra hallongelén. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Koka upp hallonen, vinet och sockret. Blanda i gelatinet.


    2. Häll försiktigt upp hallongelén i fyra lagom stora glas och ställ att stelna i kylen några timmar.


    Skrev fel i rubriken, det ska vara en hallongelé. Sen ska man göra pannacottan och hälla den över den stelnade gelén. Borde kanske ha sockret då så att det inte blir för surt?
    när jag gör pannacotta med hallon.
    Så tar jag bra lite socker eftersom pannacottan tillräckligt söt.
    Och lite ytterstlite potatismjöl, men givetvis funkar gelatinblad.

    Men i slutändan är ju vad du tycker, jag gillar att det är lite sura i hallonen mot pannacotta, så enbart en smaksak.
Svar på tråden Halloncreme utan vin