Hur gör ni så inte fruktsalladen blir missfärgad eller brunaktig..
..om man vill göra den en stund före middagen?
..om man vill göra den en stund före middagen?
citronsaft i
Man kan hälla över lite citronsaft, syran i citronen hindrar frukten från att oxidera.
Men bananerna är värst, dem är det svårt att få bra, så om du kan gör allt annat först och låt bananerna hoppa i precis före servering.
Börja med apelsinerna eller någon annan citrusfrukt och blanda sedan runt ordentligt med varje ny frukt du lägger i så att de får lite apelsinsaft på sig.
Ett annat sätt är att ha salladen i en sockerlag. Lite sprit tex rom eller lite vanilj ger lite krydda.
Jag kokar alltid en sockerlag på pressad citron, vatten och socker. Kryddar den efter behag, t ex med kanelstång eller stjärnanis eller vaniljstång. Är den tänkt till vuxna spetsar jag den med en eller ett par msk whiskey eller rom! Ser till att vända runt alla fruktbitarna i lagen. Är det sprit i håller sig fruktsalladen fin i två-tre dagar i kylskåp.
Outspädd tropisk juice i från kiviks är supergod att blanda ner i fruktsalladen och hjälper till så att den inte blir brun.