• atool

    Hur gör ni så inte fruktsalladen blir missfärgad eller brunaktig..

    ..om man vill göra den en stund före middagen?

  • Svar på tråden Hur gör ni så inte fruktsalladen blir missfärgad eller brunaktig..
  • Themis

    Man kan hälla över lite citronsaft, syran i citronen hindrar frukten från att oxidera.

    Men bananerna är värst, dem är det svårt att få bra, så om du kan gör allt annat först och låt bananerna hoppa i precis före servering.


    Full frontal nerdity.
  • canmamma

    Börja med apelsinerna eller någon annan citrusfrukt och blanda sedan runt ordentligt med varje ny frukt du lägger i så att de får lite apelsinsaft på sig.

    Ett annat sätt är att ha salladen i en sockerlag. Lite sprit tex rom eller lite vanilj ger lite krydda.

  • Crea Diem

    Jag kokar alltid en sockerlag på pressad citron, vatten och socker. Kryddar den efter behag, t ex med kanelstång eller stjärnanis eller vaniljstång. Är den tänkt till vuxna spetsar jag den med en eller ett par msk whiskey eller rom! Ser till att vända runt alla fruktbitarna i lagen. Är det sprit i håller sig fruktsalladen fin i två-tre dagar i kylskåp.

  • tro  hopp  kärlek

    Outspädd tropisk juice i från kiviks är supergod att blanda ner i fruktsalladen och hjälper till så att den inte blir brun.

Svar på tråden Hur gör ni så inte fruktsalladen blir missfärgad eller brunaktig..