paj m äggstanning
Måste få lite hjälp ,när jag gör paj m äggstanning blir den jätteblöt har provat olika recept m blir samma sak varje gång ska den stå en stund efter gräddning ekker ngt annat tips?
Måste få lite hjälp ,när jag gör paj m äggstanning blir den jätteblöt har provat olika recept m blir samma sak varje gång ska den stå en stund efter gräddning ekker ngt annat tips?
Är det pajskalet som blir blött eller innehållet?
Vad har du mer i pajen förutom äggstanning?
Innehållet undrar jag med över. Jag gör en paj som innehållet körsbärstomater och är tomaterna stora blir pajen blöt.
Var har du i den? Om jag inte har nog fet mjölk eller grädde blir min rinnig också, men inte med standardmjölk eller vanlig grädde. Det är ju samma med omelett, om man gör med mellanmjölk blir den jätteblöt.
1 ägg till 1 deciliter vätska e grundregeln. Om du sen har blötta ingredienser så måste du antingen dra ner på vätska eller bryna ingredienserna först för att det ej ska bli mer vätska för då stannar inte äggen
Idag hade jag pajdeg m kesella,fyllning rökt skinka, purjo o ruccola som man brynt i smör först oliver o ost sen en äggstanning ovanpå det med 3 ägg o 3 dl mjölk +kryddor själva fyllningen var jätte blöt så botten vart ganska svampig tur att smaken var bra iaf sen när vi ätit halva o den stått ett tag så hade den "torkat till"
äggstanningen blir bra men det är som "vatten" mellan botten och fyllningen
Jag tror helt klart att det är kesella och mjölk som gör att det blir vattnigt. Behövs något med högre fetthalt för att göra den krämig och inte vattnigt.
den här brukar bli god!
Om du har tomater i kan det var en bra idé att kärna ur dem då det blir lite för mycket vätska i annars.
lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/10/mumsig-paj-med-bacon-och-svamp.html
Hellström
Om du vill ha skalet mer hårt så föreslår jag att du förgräddas det. Skal som e gjorda på fullkornsmjöl blir knaprigare, upplever jag det som iaf. Kalas att äggstaningen blir bra! :)