• Sephora

    Förbereda en gratäng dagen innan ...

    Alltså. en bimbofråga... . Jag skall tillaga en rotfruktsgratäng - som enligt receptet går bra att göra dagen innan. Men, vad menas med göra? Skall jag göra den enligt receptet och bara värma den nästa dag. Eller skall jag spara själva gratineringen till dagen den skall ätas?

  • Svar på tråden Förbereda en gratäng dagen innan ...
  • Tiger Quenn

    Betyder säkert att du ska gratinera den dagen före och sedan bara värma innan den ska ätas.

  • Isobel

    Ja precis...ofta så blir gratänger mkt godare dagen efter då dom har fått goa till sig lite i formen

  • Sephora

    Hur länge värmer man gratängen? Och på vilken värme? Med aluminiumfolie på, eller?

  • La Lola
    Sephora skrev 2012-03-15 21:33:48 följande:
    Hur länge värmer man gratängen? Och på vilken värme? Med aluminiumfolie på, eller?
    Tills den är genomvarm....typ 200 grader.
    Folie är bra på ja.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • P  P  Potatisgris

    Jag tycker inte gratänger blir bra dagen efter.
    Oftast tycker jag den tappar sin goda konstisens och fräschhet.
    Speciellt om man använt råvaror som man vill ha lite krispiga.
    Och potatis som jag inte tycker blir goda i en runda i kylen.

    För jag förstår det rätt du ska ha det till folk som kommer hem?
    Om det är till dig själv, så kör bara.
    Då är det tillräckligt bra.

Svar på tråden Förbereda en gratäng dagen innan ...