yena89 skrev 2012-03-28 11:52:00 följande:
Vet du hur gallan fungerar överhuvudtaget? Eller lyssnar på bara på några tokiga professorer som säger fett är farligt? :)
Kolla här,
när man äter fett produceras galla. So far so good. När man äter väldigt lite fett så produceras lite galla men allt används inte så det blir stående i gallgångarna. Efter ett tag hårdnar det och det är DET som blir gallstenar.
Du får alltså inte gallstenar av fett utan av att äta lite fett.
Har du då innan LCHF ätit väldigt fettsnålt, så har du redan gallstenar. När du sen äter en fettrik kost så sköljs dom stenarna ut, man får ett gallstensanfall.
Jag själv åt fettnsålt innan LCHF och hade alltså fått gallstenar som sköljdes ut med LCHF, det gjorde satans ont. Men sen hade jag inte fler problem.
Tusentals människor skulle väl knappast äta LCHF om Gallproblem var en välkänd bbiverkning? :)
Det finns även dom som har opererat bort gallblåsan och äter LCHF utan problem :)
Så, man ska äta lagom med fett för att galla inte ska bli stående i gallgångarna. :)
Sen är ju självklart alla olika men dom flesta som får gallbesvär av LCHF får det nog för att dom redan har stenar som sköljs ur och ibland går det inte av sig självt utan måste opereras ut. Väntar man för länge blir det inflammation.
Fick du ditt svar nu? :)
Exakt så.