Jag brukar använda mig av det här receptet när jag gör egen SP.
Sugarpaste
1msk gelatin
0,6dl kallt vatten
1,25dl vit sirap
1 – 1 ½ msk glycerin (finns att köpa på apoteket)
2msk cocosfett
ca 20dl florsocker (skiktat)
2-3 droppar valfri smak essens om man vill
maizenamjöl och extra florsocker att pudra arbetsytan med
Satsen räcker till att täcka en normalstor tårta med
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills det har tjocknat.
Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt gelatinet har smält helt. Tillsätt den vita sirapen och glycerinet; blanda väl.
Rör ner cocosfettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen och tillsätt ev. några droppar essens.
Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.
Häll nu ca 10dl siktat florsocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en slev, blanda successivt i resterande florsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len och följsam och inte fastnar på dina händer.
Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera florsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).
Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bunke (om inte SP:n inte ska användas samma dag brukar jag låta SP:n vara något kladdigare mot om jag ska använda den direkt) . När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.