Hjälp! moussen till tårtan är för lös
Hej!
Tänkte göra en påsktårta och har kört på detta recept nedan.. det är bara det att den är på tok för lös för att ha i en fyllning, har satt den i kylskåpet, men det verkar inte bli fastare där heller.
Någon som vet om jag kan smälta några gelatinblad, och hur många i så fall? i lite apelsinsaft från en apelsin och blanda i? eller har ni några andra förslag på vad jag kan göra så det blir som en mousse? oerhört tacksam för svar.
4 äggulor
50 gram rumsvarmt smör
1 dl. strösocker
3 dl kaffegrädde
2 tsk potatismjöl
1 msk. konjak+1 msk pressad apelsinsaft
rivet skal från 1 apelsin 150 gram mörk blockchoklad, grovt hackad
1 msk vaniljsocker
2 dl. vispgrädde
Lägg det mjuka smöret i en kastrull, blanda med gulorna som vispats ihop med kaffegrädden, socker och potatismjöl. Sjud upp blandningen under ständig vispning tills den tjocknar.Tag av från värmen ochsätt kastrullen i kallt vatten och vispa nerkonjak, apelsinskal och apelsinsaft. Vispa då och då tills krämen kallnat. Tillsätt hälften av den hårt vispade grädden smaksatt med vaniljsocker och den hackade chokladen.