• AngieL

    Intervjupersoner till c-uppsats

    Hej! Jag och en studiekollega skriver just nu vår c-uppsats inom socionomutbildningen (Stockholms universitet) om unga vuxna som växt upp i fosterhem/familjehem och deras upplevelser av placeringen. Vi söker nu intervjupersoner till vår studie och skulle därför vilja komma i kontakt med unga, dock myndiga personer, som varit placerade i familjehem under hela, eller större delar av uppväxten. Tanken är att vi ska intervjua 6-8 personer som vill dela med sig av tankar, reflektioner och erfarenheter utifrån sin placering. Intervjuerna kommer att äga rum någon gång mellan v. 15-17.

    Kanske finns det någon ur vår målgrupp här på forumet som skulle kunna tänka sig att ställa upp som intervjuperson? Då vi båda bor i Stockholm och studerar här vore det toppen med personer som finns inom någorlunda räckhåll från Stockholm.


    För den som eventuellt skulle vilja delta i vår studie så vill vi att du ska veta att du kommer vara helt anonym i vår uppsats. Du kommer att få möjlighet att läsa igenom din intervju innan vi använder materialet och självklart får du också möjlighet att läsa vår färdiga uppsats när den examinerats.


    Skulle du kunna tänka dig att vara intervjuperson i vår studie?
    - Hör av dig så bestämmer vi tillsammans en tid och plats som passar för att hålla intervju.

    Tack på förhand, mvh och kram/Angie

  • Svar på tråden Intervjupersoner till c-uppsats
  • AngieL

    Vår målgrupp är relativt svårnådd och därför kommer vi att göra ett strategiskt urval genom att annonsera på olika nätforum samt kontakta olika organisationer som mobiliserat vår målgrupp. Uppsatsen är kvalitativ och syftet är inte att göra generaliserbara analyser så av den anledningen kommer det strategiska urvalet genetligen inte ha någon större betydelse på annat sätt än att det såklart måste diskuteras ur validitets- och reliabilitets-synpunkt.

Svar på tråden Intervjupersoner till c-uppsats