• Mattenörd

    Helsteka renytterfile

    Har tänkt helsteka renytterfile i helgen. Har tänkt ta ut den vid en innertemperatur på 58 grader (i ugn 150 grader). Men gunderar på ungefär hur lång tid det tar så man kan planera med resten av middagen. Pratar vi om en halvtimme eller två timmar? Är det någon som vet ungefär?

  • Svar på tråden Helsteka renytterfile
  • Jenni73

    Hej,

    Absolut bäst blir den typen av kött om du kör det på väldigt låg temperatur, och i många timmar. Sätt ugnen på 70 grader peta in köttet ca 2 timmar i förväg.

    //Jenni

  • Mattenörd

    Tack för tipset. Är du säker på att det hinner bli klart då så det inte plötsligt tar 3 timmar?

  • Mattenörd

    Oj... Såg nu att det var reninnerfile jag lyckats köpa. Då förstår jag varför det var så dyrt... Googlat runt lite och de flesta verkar, efter bryning, steka det på 100 grader i ca 20-30 minuter till 57 grader sedan låta det vila 10 minuter. Det är ju ganska tunna bitar på 300-400 g. Låter det som det kan funka?

Svar på tråden Helsteka renytterfile