• Svar på tråden La Casa tar emot fler ansökningar!
  • Dinopino

    Vilken är den genomsnittliga väntetiden på barn via ALC idag?


    <> Felix qui potuit rerum cognoscere causas <>
  • Hjärtat längtar
    ekke skrev 2012-04-18 15:41:47 följande:
    Max två år säger de på La Casa.
    Så längre än AC
    Men det kan väl gå fortare än två år också?
    De skriver visst inte på hemsidan hur länge de som fått BB har väntat tyvärr.  
  • Gnista

    Det finns ingen genomsnittlig väntetid, varje ärende har så totalt olika väntetid att det inte är någon idé med en genomsnittlig väntetid. Vissa får bb efter 3-4 månader, vissa efter sex månader och andra efter 1-2 år. La Casa har en mycket noggrann urvalsprocess och matchningsprocess och därför kan det variera så himla mycket.

    Vi väntade åtta månader första gången och 12 månader andra gånger. Har vänner som väntat fyra månader och 14 månader.

  • Zabka

    Vi väntade 14 månader från att ansökan skickades till barnhemmet. De senaste paren har väntat runt 1 år. Men det är som Gnista säger väldigt individuellt. La Casa försöker hålla väntetiden till max 2 år.  Något att komma ihåg är att man skickar papper i 2 omgångar och först blir preliminärt godkänd av barnhemmet och sedan slutligt godkänd.

    Jag tyckte att vi väntade länge på BB, men när vi pratade med barnhemsföreståndarinnan häromdagen så tyckte hon att vi hade haft en kort väntan

    Jag kan varmt rekommendera ALC och La Casa. Det är en suverän förening samt ett fantastiskt barnhem. Det stöd vi får här nere på plats av vår kontaktperson är helt underbart och barnen blir väl omhändertagna på barnhemmet.

Svar på tråden La Casa tar emot fler ansökningar!