• Pyssilullan

    När ska jag börja med Middagen om jag ska göra KALOPS?

    Tännkte för första gången laga kalops till middag.

    Köttet har jag glömt att tina så jag tog nyss upp det ur frysen...
    Är det för sent?

    När bör jag börja med min kalops om vi tänkte äta i 5-6 tiden?

    Brukar ni tällsätta ngt speciellt för att få en extra GOD kalops?

  • Svar på tråden När ska jag börja med Middagen om jag ska göra KALOPS?
  • DeZire

    Jag brukar låta köttet koka i en timma och sen gör jag såsen på grädde, lite soja, salt, vitpeppar, allroundkrydda och lite redning. Blir hur gott som helst.
    Kanske ska räkna med ca 1½ timma.

  • downismor

    Det tar ju lite tid att tillaga. Jag brukar börja ca 1,5-2 timmar innan vi ska äta.

  • Pyssilullan

    Okej!

    Det står kryddpeppar i receptet, kan jag ta ngt annat? Hade inte kryddpeppar.. :(

    Står inget om grädde i mitt recept heller, men det lät gott.. Kanske kan ha i en skvätt då eller...

  • 969803

    Ju längre du kokar desto mörare blir köttet.
    Kryddpeppar tycker jag är ett måste (nästan) i kalops.
    Jag brukar även ha i morötter,fast då heter det väl Skånsk kalops har jag för mig.

  • KvastHilda

    Lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Koka lääänge. (grädde har inte jag i min kalops)

  • Dino78

    Ju längre köttet kokar desto godare och mörare blir det. Ett par timmar kan det gott koka, sen är det ju lite förberedelser, så 2½ timme innan brukar jag sätta igång med att skära morötter och såna doningar. Grädde brukar jag inte ha i men man kan ju ha i det för lite "krämigare" smak. Kryddpeppar kan man säkert skippa, tror inte det går ersätta med annan peppar, men det blir ju inte riktigt samma smak.

  • Jag är Dinah

    Om du har en lergryta så kan jag rekomedera att du lagar den däri! Supergott!

  • Finlänskmamma

    Kasta köttet en stund i micron före om den är jätte frusen.
    Skär köttet i passliga bitar och bryn det lite före så ser det godare ut.
    Sätt vatten i stekpannan och häll det över i grytan där du ska koka köttet.
    Vi brukar sätta i morötter och kålrot.
    Som kryddor använder vi buljong och peppar och lite salt.

    Sätt undan ca.2-3h.

  • lata kocken Johanna

    det är inga problem om det är frysta grytbitar

    de kan du slänga i så tinar de under tiden som du kokar
    men som de andra säger 1½-2 timmar är lagom att det kokar

  • isisisis

    Kryddpeppar är ett måste om det ska SMAKA kalops! *S*
    Men har du inte det så kan du ju göra en gryta iaf! Med en klick tomatpure och lite buljong fixas det mesta! En timme ungefär på kalopsen gör inget om det blir en halvtimme extra!

Svar på tråden När ska jag börja med Middagen om jag ska göra KALOPS?