Favoritostar till ostbrickan?
Vilka är era favoritostar till ostbrickan? Jag vill ha tips på alla möjliga goda ostar.
Vilka är era favoritostar till ostbrickan? Jag vill ha tips på alla möjliga goda ostar.
Absoluta favoriten: Saint Agur!
Cambozola gillar jag!
Gillar camenbert samt olika typer utav blåmögel ostar. En Sverige favorit är carbonzola med vitlök (osäker på stavningen) Gillar att servera med valnötsbröd samt röd paprika, oliver (stora) päron och fikon.
Alla sorters kittostar älskar jag (röd kant). Kraftigare smak än brie men lika krämiga och fina.
Gruyère.
Cambonzola är bäst!! Den längtade jag efter hela graviditeten. Testa att ta en bit ihop med physalis, det är så gott!
Le roule är god också, vitlökssmak tror jag, men den är inte så kaftig.
Så länge osten är rumstempererad och härligt mjuk så är de flest ostar goda, har man glömt ta fram osten i tid är myskvällen nästan förstörd.
Jag gillar Duetto, en blandning mellan gorgonzola och mascarpone. Cambonzola är också gott!
Gillar Tallegio också.
Gorgonzola av nån typ, tillsammans med Icas röda fikonmarmelad...
Gruyère
Manchego och liknande med lite fikonmarmelad är mumsigt. Den -precis som alla ostar- ska vara rumsvarm för att man ska få fram den fina smaken.
Guyre, morbier, duetto,
Åh, vad många härliga förslag ni har kommit med. Får skriva en lista med allt och gå till ostaffären och be att få provsmaka.
Chèvre, utan tvekan. Gärna den där runda, glömt vad den heter men i Sverige brukar den heta "chèvre" kort och gott.
Sorry för gigantisk bild
Sen gillar jag även peccorini, gärna med tryffel - och, förstås, "Brie de Meaux aux moutarde".
Funderar på att åka till Falköping i sommar på semester. Dom har ostbuffe på falköpingsmejeri. Skulle vara sååå gott att bara frossa i alla goda ostar.
*favoritar*
Jag gillar att ha hårdost på ostbrickan också. Är svag för en ordentlig lagrad präst, eller Västerbotten.
Mjuka ostar... brie de Meaux är ju så gott att man dånar, svart Castello också (fast den ser smått livsfarlig ut ;)), när jag jobbade i delikatess hade vi en grönpepparost som var gudomlig också. Duetto, som också finns (eller i alla fall fanns) under ett annat namn som jag naturligtvis inte kommer på nu, är jättegod. Och kladdig! :D