• Anonym (K)

    Hen: fler psykpatienter och förvirrade människor? En speciell förskola.

    Jag översätter åt min vän som envisades och bad om att jag skulle skriva det på ett forum. Hans ord har jag översatt till svenska. Han förväntar sig svarGlad och tackar för dessa.


    HEN!


    Jag läste en artikel om förskolan Nikolaigården i en estnisk tidning. Helt otroligt, förvånansvärt att en sådan "fenomen" kan existera i Sverige, eftersom jag är övertygad om att svensken är en av de mest hängivna anhängarna av mänskliga rättigheter i världen. Men nu först lite kort om....
    För några år sedan fanns ett fall där föräldrarna förlorade rättigheterna om sina barn och barnens mormor fick vårdnaden om dem. Saken var att båda föräldrarna (mamma och pappa) var fanatiska vegetarianer. Naturligtvis så utövade de sitt beroende sina barn. Resultatet blev att barnen fick utvecklingsförsening på grund av undernäringen. Barnen hade en katastrofal undervikt (i förhållande till deras ålder) och deras liv var i fara. Domstolen grundade sitt beslut på det att vuxna kan fatta beslut och gör sina egna val medvetet, eftersom denne själv är ansvarig för konsekvenserna av sitt val. Barnet kan inte välja och är helt beroende av sina föräldrar. Eftersom i detta fall, riskerar barn med sina liv och hälsa. Lyckligtvis så kunde mormor ta hand barnen och kunde rädda situationen, utan barnhem. Men, tyvärr så vet ingen vilka konsekvenserna kommer att se ut i framtiden. Skadorna var stora.


    ….nu tillbaka, Nikolaigården (NG) producerar till en psykisk katastrof! Barn i verksamheten har inte fattat ett beslut själva att få en sådan uppfostran! Ett sådant beslut fattas av föräldrarna i linje med deras ideologi och tro! Vad innebär detta i framtiden? Fler psykiatriska patienter?


    En vuxen kan göra med sig själv vad denne vill. En vuxen gör det medvetet, och är också ansvarig för konsekvenserna själv. Vuxna män kan själva om de vill bära rosa klänningar och vara rädda och gråta! Detta är ett fritt val men barnen borde lämnas ut från "spelet".


    Har Sverige börjat godkänna experiment på människor?


     


    (Förskolan är en könsfri förskola, där finns det inga pojkar eller flickor men finns "vänner" och hen. På morgonen sägs aldrig ”god morgon pojkar och flickor” men sägs ”god morgon vänner”.  Istället för mamma och pappa så säger man mappa och pamma. Alla bilder och leksaker är helt könsneutrala. Förskolan accepterar inga klassiska sagor eftersom enligt dem är böckerna för könscentrerade med roller. Där ser de till att allt ska vara exakt lika mellan pojkar och flickor, lika många böcker där pojkar/flickor är huvudpersoner. Även i bollekar får inte män ta sina armar högre, för att enligt förskolan så visar de sin makt, alla ska vara lika.)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-04-22 09:03
    Översätter artikel med hjälp av google translate så ni får också använda lite fantasi vid läsning.
    Sverige är inte kön dagis pojkar och flickor (488)
    14.04.2012 09:23
    Joseph Grove, Stockholm
    Kommentar | Skriv ut

    Stockholm Nicolaigarden barnkammaren, som utövas av kön neutralitet och pedanteri och detaljerad precision. Detta är inte en flickor och pojkar, men vänner.
    Nicolaigarden, bokstavligen "Nicholas Garden", är bland det enda plantskola av hundratals Gamla stan, kungliga slottet, en två minuters promenad bort. Utanför ett typiskt gammalt stadshus, men inuti - dussintals olika storlek rum på flera våningar och sopid sopikesed, leka, äta, sova, studera upp till taket på en (What a view!) Ur spel och sport arenor.

    Lotta Rajalin införa gästerna dagis, glad men lite trött på att vara på huvudet av dagis, som visar allt. I ett rum för att hänga affischer på väggen visar Rajalin: "Detta är en fin bild, fotografera det." Poster pojken leende, klädd i en rosa klänning ...

    I själva verket så är helt vanlig Nicolaigarden förskola. Detta är barnkammaren där könsneutraalsust praktiseras, och pedanteri och detaljerad precision. Detta är inte en flickor och pojkar är mer vänner. Till exempel, säger odlaren inte "God morgon, pojkar och flickor!" Men "God morgon, vänner!».

    På svenska har ordet "hans" som en kvinnlig (Hon), som en manlig form (Han), men Nicolaigardenis föredragna formen könslös Hen - egentligen ett finare ord att Sverige inte känner igen standard skriftspråk. Nicolaigardeni barn frågade vem eller var din mamma och pappa eftersom mor plötsligt klartext, men från två fäder eller två mödrar.

    Kindergarten, när hon gick omkring vi sitter i ett rum mattan, de tjejer och killar, ledsen, vänner och läsa upp uppfödaren i Sverige nyligen publicerade boken "Rock & Monsterhund". Detta är den första könsneutrala barnbok, där mödrar (mammor) och fäder (pappor) som agerar i stället för huvudpersonen stenen pammor mappor och kön förblir ett mysterium fram till slutet av boken. Hen är en sten.

    Men språket är bara en aspekt av utbildning könsneutraalse. Detsamma gäller för leksaker som noggrant Nicolaigardenis staplade på hyllor i rad, att någonstans inte är koncentrerad i en separat flickors och pojkars leksaker, fortfarande lika och enhetligt. Dessutom är alla bilder och dekorationer valts så att de stereotypa könsrollerna är permanenta karaktär. Även toaletter bredvid affischer direkt från potten som texterna om jämlikhet och neutralitet, att den högre syftet med problem tror inte att det skulle gå.

    Om vi ​​flyttar dagis läsrum går den nuvarande inventeringen där. Evy ögon lysa pedagog flyttar en skal till en annan, och fyller en tjock album. "Jag behöver se att en balanserad strategi", förklarar hon sitt arbete. Eftersom böckerna och hyllorna kommer att föras tillbaka av en slump, måste den kontrolleras minst en gång i veckan, skulle obalansen inte gå. Att böcker där huvudpersonen är en pojke / man, och böcker där huvudpersonen är en tjej / kvinna skulle ha samma belopp, jämvikt.

    Inte heller kan man hitta ett antal klassiska sagor, Askungen, eller vare sig Tummelisa, eftersom de visar fel könsroller och är - så att säga - en lista över förbjudna böcker. Istället föredrar modernare saker.

    Lotta Rajalin ta ett sådant bok där omslaget till gråt människan, och titeln: "Varför är pappa gråter" Rajalin förklarar att de inte vill odla den attityd som man måste vara stark och modig, men föreslår pojkens ålder, att det är okej att gråta, är det okej att vara skygg och blyg, det är okej att bära en rosa klänning. Berättelser om äventyr, riddare och hjältar tillhör den förflutna världen.

    Odlare att växa

    "Det svåraste, men också i att leverera den mest intressanta könsneutraalsuse är helt vår egen, det är att ändra beteendet hos odlare", säger Sandberg Swaling Carolina uppfödare. För närvarande sitter i en workshop och prata om sitt arbete med odlare Nicolaigardeni könsneutraalsuse prestation.

    Swaling och hans kollega Anna Eriksson gav exempel på hur de har fel könsneutraalsuse varandra och behovet av att rätta till beteendet.

    Eriksson beskriver fallet för några dagar sedan där hon och några andra kvinnliga uppfödare och förädlaren av en man visade boll övningar för barn. Kulorna hängde ut ur innehållet i de övningar var att de var tvungna att snurra. Jordbrukare(manlig fröken) hade inte kommit överens om exakt hur att göra, utan bara - vi fick och vi kommer att visa i förväg.

    Så vad hände? Uppfödare mannen hade tagit bollen och lyfte den högt över huvudet och vred snabbt och stora cirklar, kvinnliga jordbrukare, dock endast brösthöjd, långsamt och i små cirklar. Ja, till synes oskyldiga och hade käitumisvahe sig, men vad budskapet betyder det skicka till barn, om det faktum att män kan dominera ett rum?

    Lotta Rajalin samtal ingriper och ger en oväntad exempel felaktig användning av fysiskt utrymme i den estniska skolan i Stockholm. "Jag ska varje dag av deras skolgård och se på vägen pojkar och flickor finns där och spela", säger Rajalin.

    Hon griper tag i en penna från bordet och drar ut ett sätt att estniska skolor (eller uttala mjukt som Rajalin: Esti s stuff) saker fungerar: pojkarna spelar mestadels i mitten av gården och en större yta, men snarare flickorna i utkanten av gården och ett mindre område. "Detta är fel!" Rajalin är beslutsam.

    Det finns anhängare och motståndare

    Under hela denna berättelse får vi inte förlora ur sikte, men den övergripande bilden. Sverige har varit i framkant när det gäller jämställdheten i världen och det finns utan tvekan viktigare ämne än de flesta andra länder, men Nicolaigardeni-liknande plantskola är exceptionell även där.

    Exempel och experiment här och det kan finnas andra, förstås. Till exempel förbjöd en förskola i Luleå leksaksbilar, eftersom pojkarna tenderade att föredra att leka med bilar och andra leksaker framför bilar gav en högre status.

    På ett annat ställe förbjöds av de oberoende barnens lek, för utan uppfödaren remiss av pojkar och flickor tenderade att spontant förvärva könsroller och stereotyper. Såsom djup, är dock Nicolaigarden utförs av endast ett fåtal förskolor.

    Ett annat berömt exempel är Egalia namnet barnkammaren, som också drar Rajalin Lotta (en person kan hantera flera fria förskola i Stockholm, vid en tid). Hur som helst, förra året BBC Egaliast rapporterna visar hur förskolelärare uppmuntrade hem barn som leker mor-far-barn-modell genom att använda modeller av "pappa-pappa-barn", "mor-mor-barn" och alla andra moderna kombinationer.

    Noggrannhet, kan det också tilläggas att i själva verket riktning och vägledning, även väldigt många och detaljerade, skulle en del säga att även nå och påverka det undermedvetna, men det skulle vara fel att säga att barn tvingas att bete sig på ett direkt sätt eller naamoodi - pojkar i klänningar eller sätta på något liknande.

    Och återigen, Svenskt förskola bland sådana sooneutraalsus är fortfarande sällsynta. Samtidigt: "Alla skall vara sådan," är Rajalin säker. Han hänvisar också till den nuvarande lagen, õppeakavale och att vara beredd att administrativa åtgärder, som avser att sättet.

    Sverige soodebatt svart inte och vitt. Är det inte fullt så att kvinnor och män i ett läger i den andra, en-och vänsterkanten konservativa på ett annat sätt, både feminister och mittefeministid ändå. Det finns fler nyanser.

    "Om vi ​​börjar förbjuda böcker, påminner mig lite arbete« 1984 », till exempel Axel võdistab Lindersson axlar, i syfte att tränga undan den klassiska sagan. Lindersson den svenska socialdemokraterna üliõpilasföderatsiooni generalsekreterare och alla typer av kön i förgrunden för unga socialister.

    World Konceptet exempel är ett utdrag ur 8000 medlemmar i den socialdemokratiska ungdomsförbund SSU (detta är en socialistisk üliõpilasföderatsiooni partnerorganisation, de verkar under samma tak tillsammans) i manifestet, med särskild tonvikt välförtjänt mål är skrivet: "Vårt mål är att förstöra kärnan i familjen som norm." Trots också tas till Linderssoni tveka att lägga en del av ytterligheter.

    En välkänd kritiker av Sverige har varit sooneutraalsuse Berqkvist Tanja, en bloggare, en matematiker, en framgångsrik ung kvinna på alla sätt. Ibland drar han uppmärksamheten till den lilla och märkliga i enskilda fall - till exempel det svenska Vetenskapsrådet forskningsanslag på ? 75.000, undersökningen var att analysera "trumpeter en sexsymbol."

    Sverige utses av generaliserande Berqkvist soohulluseks, där en del av den ideologiska och aktiva soouurijaid ser allt genom samhället pisiasjadeni sooprisma och denna uppfattning har framgångsrikt kunnat sälja en del av de beslutsfattare, politiker.

    Nicolaigardeni Egalia och förskolor har det - alla detaljer, den sooprisma - är tydliga exempel. "De olika rollerna är inte problematiska, eftersom dessa roller värderas lika", Berqkvist skriver i sin blogg. Denna uppfattning delas av många.

    Chef Nicolaigardeni historia som mannen är okej att vara blyg, men gjorde mig att minnas några månader bakom fallet när jag kom över en av de Kopli att någonsin se en berusad man som attackerade en kvinnlig säljare. Skulle det var verkligen okej, om jag var tvungen att ropa på hjälp istället för att gå sönder?

    Rajalin och hans kollegor lämnades att tänka på och jag aldrig fick ett klart svar.
  • Svar på tråden Hen: fler psykpatienter och förvirrade människor? En speciell förskola.
  • Anonym (öö)

    låter ju helt vrickat. OK att man vill att det ska va jämnställt elr vad man nu ska kalla det. men man behöver ju inte dra det till en sån gräns:S vad händer sen när dom här barnen kommer till en "vanlig" skola??

    nee låter helt sjukt bara.. skulle aldrig sätta mitt barn där iaf. det ÄR skillnad på pojkar o flickor. hur mkt man än försöker ändra på det.  

  • Anonym (Muppen)
    Anonym (K) skrev 2012-04-21 21:19:33 följande:

    Jag översätter åt min vän som envisades och bad om att jag skulle skriva det på ett forum. Hans ord har jag översatt till svenska. Han förväntar sig svarGlad och tackar för dessa.


    HEN!


    Jag läste en artikel om förskolan Nikolaigården i en estnisk tidning. Helt otroligt, förvånansvärt att en sådan "fenomen" kan existera i Sverige, eftersom jag är övertygad om att svensken är en av de mest hängivna anhängarna av mänskliga rättigheter i världen. Men nu först lite kort om....
    För några år sedan fanns ett fall där föräldrarna förlorade rättigheterna om sina barn och barnens mormor fick vårdnaden om dem. Saken var att båda föräldrarna (mamma och pappa) var fanatiska vegetarianer. Naturligtvis så utövade de sitt beroende sina barn. Resultatet blev att barnen fick utvecklingsförsening på grund av undernäringen. Barnen hade en katastrofal undervikt (i förhållande till deras ålder) och deras liv var i fara. Domstolen grundade sitt beslut på det att vuxna kan fatta beslut och gör sina egna val medvetet, eftersom denne själv är ansvarig för konsekvenserna av sitt val. Barnet kan inte välja och är helt beroende av sina föräldrar. Eftersom i detta fall, riskerar barn med sina liv och hälsa. Lyckligtvis så kunde mormor ta hand barnen och kunde rädda situationen, utan barnhem. Men, tyvärr så vet ingen vilka konsekvenserna kommer att se ut i framtiden. Skadorna var stora.


    ….nu tillbaka, Nikolaigården (NG) producerar till en psykisk katastrof! Barn i verksamheten har inte fattat ett beslut själva att få en sådan uppfostran! Ett sådant beslut fattas av föräldrarna i linje med deras ideologi och tro! Vad innebär detta i framtiden? Fler psykiatriska patienter?


    En vuxen kan göra med sig själv vad denne vill. En vuxen gör det medvetet, och är också ansvarig för konsekvenserna själv. Vuxna män kan själva om de vill bära rosa klänningar och vara rädda och gråta! Detta är ett fritt val men barnen borde lämnas ut från "spelet".


    Har Sverige börjat godkänna experiment på människor?


     


    (Förskolan är en könsfri förskola, där finns det inga pojkar eller flickor men finns "vänner" och hen. På morgonen sägs aldrig ”god morgon pojkar och flickor” men sägs ”god morgon vänner”.  Istället för mamma och pappa så säger man mappa och pamma. Alla bilder och leksaker är helt könsneutrala. Förskolan accepterar inga klassiska sagor eftersom enligt dem är böckerna för könscentrerade med roller. Där ser de till att allt ska vara exakt lika mellan pojkar och flickor, lika många böcker där pojkar/flickor är huvudpersoner. Även i bollekar får inte män ta sina armar högre, för att enligt förskolan så visar de sin makt, alla ska vara lika.)


    Jag ser ingen som helst koppling mellan ett par okunniga föräldrar och ordet hen? Kan du förklara? Jag känner flera personer som har vuxit upp både med vegansk och vegetarisk kost och dessa är de friskaste människorna jag känner. 

    Och sedan förstår jag inte varför folk som hatar ordet hen är de som använder det mest =D
    Och varför folk har så svårt att förstå att dels finns det de som inte kan eller vill använda han eller hon på sig själva och sedan finns det dem som faktiskt vill att deras barn ska få ett mer neutralt bemötande. Det är 2012 och fortfarande behandlar man män och kvinnor i alla åldrar olika pga deras kön. Att det finns föräldrar som vill att deras dotter ska få lika mycket uppmuntran som pojkar får, att det finns föräldrar som vill att pojkars känslor ska ses lika mycket som flickors, vad är det som är fel med detta? Jag satt senast förra sommaren och iakttog en familj bestående av mamma, pappa, dotter, son. Dottern och sonen klättrade upp på en sådan stock som man ska slå ner varandra med kuddar ifrån, pojken fick klättra upp själv, flickan som såg ut att vara ett år äldra än pojken blev upplyft. Flickan började SAKTA att glida lite grand åt ena hållet, hon såg glad ut, då RUSADE både mamman och pappan fram och högg tag i flickstackarn som blev livrädd av detta och började gråta - hon blev alltså inte rädd för att hon började glida lite långsamt utan för att föräldrarna sprang fram till henne som de gjorde, och sedan gullade de med henne och frågade hur gick det lilla gumman osv. hon hade alltså inte ramlat av stocken utan glidit ca 5cm. Under tiden så ramlade sonen av, landade på huvudet, knäckte till nacken (det såg ut att göra riktigt ont) han blev ledsen men föräldrarna tyckte att han var löjlig och skulle skärpa till sig, han var ju för sjutton pojke. Och detta är bara ett exempel jag ser av vad jag ser dagligen hur folk gör skillnad på personer pga deras kön.

    Vår dotter kommer att ha dagmamma, förhoppningsvis får vi den dagmamma vi har önskat, hon lagar mat från grunden, hon har sunda och bra värderinga r (lär inte barn att det är fel med vissa utseendet, handikapp, sexuella läggningar osv. Och ja jag har hört med egna öron fritidspersonal, dagispersonal m.m. tala om för barn att det ät fel att vara HBT-person, att ha ett handikapp etc. Och denna dagmamma vår dotter förhoppningsvis får, hon uppmuntrar alla barn, inte bara pojkar, att undersöka, vara nyfikna, att våga klättra upp på den där stenen därborta osv. Hon undersöker vad barnen har för personlighet och bygger upp deras relation efter det, inte efter vad de har för kön. Däremot har hon rakt ut sagt att hon kommer inte att använda ordet hen annat än om någon ber henne om detta. Det är helt okej. Hon förstår inte ordet fullt ut men står inte och skriker att det är fel.  

    Jag är rätt säker på att de flesta barnen inte kommer växa upp till förvirrade barn med näringsbrist bara för att de går på ett dagis som ser barnen som individer istället för kön.   
       
  • Suri

    Jag skulle tro att uppgifterna om förskolan i den Estniska tidningen är mycket överdrivna och förmodligen har man missförstått en hel del. "Mappa och pamma"...?? Troligtvis inte. Förmodligen säger de "föräldrar" istället då förskolan har barn med samkönade föräldrar. Går man in på förskolans hemsida verkar det vara en bra förskola med en medveten genuspedagogik. Inga konstigheter alls.

  • Furstinna

    Den förskolans barn kommer stöta på problem när de kommer till skolan är min gissning. Ett levande experiment med barn.

  • Anonym (K)
    Suri skrev 2012-04-22 08:04:52 följande:
    Jag skulle tro att uppgifterna om förskolan i den Estniska tidningen är mycket överdrivna och förmodligen har man missförstått en hel del. "Mappa och pamma"...?? Troligtvis inte. Förmodligen säger de "föräldrar" istället då förskolan har barn med samkönade föräldrar. Går man in på förskolans hemsida verkar det vara en bra förskola med en medveten genuspedagogik. Inga konstigheter alls.
    Det finns böcke, moderniserade, könsneutrala och de säger mappa och pamma...Vad skulle de i den Estniska tidningen vinna på att ljuga? Nikolaigården vill väl etablera sig till Estland också.
  • Anonym (K)
    Anonym (K) skrev 2012-04-22 08:37:50 följande:
    Det finns böcke, moderniserade, könsneutrala och de säger mappa och pamma...Vad skulle de i den Estniska tidningen vinna på att ljuga? Nikolaigården vill väl etablera sig till Estland också.
    De var på plats och gjorde intervju, fröknarna i skolan berättade om deras verksamhet.
  • Furstinna

    Pallas: utgick från ts beskrivning. Låter fullständigt galet.

Svar på tråden Hen: fler psykpatienter och förvirrade människor? En speciell förskola.